Svakodnevno stave katanac na osam lokala zbog poreskih prekršaja

Nepravilnosti su utvrđene kod 1.195 obveznika, navode poreznici, dodajući da su ovi objekti privremeno zatvoreni, a protiv odgovornih lica su podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti

  • 6

U Srbiji je, u prvih pet meseci ove godine, svakog dana u proseku privremeno zatvarano osam lokala jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavljivali radnike.

"Kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije Poreska uprava kontroliše evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije, a u objektima se istovremeno proverava i radnopravni status angažovanih radnika", navode u Poreskoj upravi.

PORESKA UPRAVA ĆE NAM VRAĆATI NOVAC: Evo šta SAMO treba da uradite!

Uobičajeno za ovo doba godine, pojačane su kontrole na turističkim lokacijama, a prethodnih dana posebno su kontrolisani ugostiteljski objekti u banjama, objašnjavaju u toj instituciji.

Poreska policija otkrila 13,6 milijardi dinara UTAJENOG POREZA!

Fiskalne račune, račun, računi Foto-ilustracija: Marko Todorović

U Sokobanji su, primera radi, prošle nedelje privremeno zatvorena tri ugostiteljska objekta u kojima je utvrđeno da nije sav promet evidentiran preko fiskalne kase, kao i da angažuju neprijavljene radnike. Tri objekta su privremeno zatvorena i u Niškoj banji, zbog nepoštovanja istih poreskih propisa.

Od početka godine ZATVORENO 14 benzinskih PUMPI!

Od početka godine zaključno sa 31. majem, kontrolisanje promet preko fiskalnih kasa kod poreskih obveznika koji pružaju ražličite vrste usluga - restorani, kafići, noćni klubovi, splavovi, prodavnice, benzinske stanice, auto- perionice...

Nepravilnosti su utvrđene kod 1.195 obveznika, navode poreznici, dodajući da su ovi objekti privremeno zatvoreni, a protiv odgovornih lica su podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haj

    6. jun 2016 | 11:55

    Bilo bi ih još više zatvorenih da nam inspektori nisu korumpirani ,pa je jedini gubitnik državna kasa .Državo stani na put kriminalu.

  • Markoooo

    6. jun 2016 | 12:18

    Neka idu u Pazar da traze fiskalni....Kao da si im trazio hiljadu eura a ne fiskalni,banana smo mi drzava,sve po sirotinji puca...

  • kraguljac

    7. jun 2016 | 09:38

    Paradoks, sve vreme kad ne rade nema pdv'a i poreza, niko nema korist. Umesto da ih teraju da rade narednih tri meseca samo za kaznu i plaćaju porez, oni katanče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA