Papa Franja posetiće i preživele iz Aušvica tokom boravka u Poljskoj

Papa Franja će posetiti i memorijalni centar u Aušvicu 29. jula, gde će se sastati s nekoliko preživelih bivših zatočenika tog nacističkog logora smrti i govoriti na komemoraciji žrtvama

  • 7

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja posetiće tokom boravka u Poljskoj sledećeg meseca dečju bolnicu i preživele bivše zatočenike nacističkog logora Aušvica, a voziće se tramvajem, saopštili su zvanični izvori u Vatikanu.

Obama dao podršku HILARI KLINTON i njenoj kandidaturi za predsednicu SAD!

Papa će boraviti u poseti Poljskoj od 27. do 31. jula i prisustvovaće sastanku povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih u Krakovu, gde će se po 14. put okupiti stotine hiljada mladih iz celog sveta.

Okupljanje mladih prvi put je održano 1985. godine, na inicijativu tadašnjeg pape Jovana Pavla II, koji je bio poljskog porekla.

Papa Franja će posetiti i memorijalni centar u Aušvicu 29. jula, gde će se sastati s nekoliko preživelih bivših zatočenika tog nacističkog logora smrti i govoriti na komemoraciji žrtvama.

TROJE POGINULO U SUDARU AVIONA U HJUSTONU: Horor na parkingu, letelica se samo srušila! (VIDEO) (FOTO)

Poglavar Rimokatoličke crkve privatno će se pomoliti na mestu gde je u Aušvicu spaljen poljski sveštenik, otac Maksimilijan Marija Kolbe, koji se dobrovoljno ponudio nacistima da umre umesto drugog osuđenika, Francišeka Gajovnišeka, koji je preživeo logor.

On će takodje obići i dečju bolnicu u Krakovu, a boraviće i u Jasnoj Gori, gde će prisustvovati proslavi 1.050. godišnjice katoličanstva u Poljskoj.

Papa će na sastanak sa mladima iz celog sveta otići tramvajem. Organizatori procenjuju da će na skupu učestvovati oko 570.000 ljudi, a da će na proslavu godišnjice katoličanstva doći više od dva miliona učesnika.

Papski nuncije, nadbiskup Čelestino Miljore, rekao je da papa priprema i iznenađenje za okupljene, ali nije otkrio o čemu se radi.

DŽIHADISTI GUBE JOŠ JEDNO UPORIŠTE: Nakon Faludže i Rake, pada i Sirt (VIDEO)

Prethodnici papa Franje, papa Benedikt (Nemac) i papa Jovan Pavle (Poljak) posetili su mesto nekadašnje "fabrike smrti" za vreme svojih pontifikata, prenosi Rojters.

Obilazak mesta nekadašnjeg logora će se održati tokom papine posete Krakovu povodom okupljanja katoličke omladine.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран 80

    10. jun 2016 | 00:36

    Која иронија и парадокс!?Па сви знамо шта је ватиканска творевина НДХ радила за време 2 с.р уз њихов благослов.Коначна мисија за наше поднебље,у њиховој режији,биће кад прогласе Степинца за "блаженог"!??

  • vuk

    10. jun 2016 | 00:06

    mozda i malo srbe od ustasa..

  • Александар Џунић

    10. jun 2016 | 07:11

    А да мало запрљамо "света" коленца у Јасеновцу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA