OTKRIVENO IME AVIONA AIR SERBIA KOJI ĆE LETETI DO NJUJORKA: Zvaće se - NIKOLA TESLA!

Avion Erbas A330, koji će od 23. juna leteti na liniji od Beograda do Njujorka, nosiće ime po naučniku Nikoli Tesli, koji je veći deo svog života proveo upravo u Njujorku

  • 11

Nakon tri legende srpskog sporta, Novaka Đokovića, Vlade Divca i Dejana Stankovića, kao i glumca Mikija Manojlovića, peti avion Air Serbia-e će nositi ime našeg velikog naučnika Nikole Tesle.

AIR SERBIA POJAČALA FLOTU: Širokotrupni avion čeka na let za Njujork (FOTO)

Avion Erbas A330, koji će od 23. juna leteti na liniji od Beograda do Njujorka, nosiće ime po naučniku Nikoli Tesli, koji je veći deo svog života proveo upravo u Njujorku.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni interkontinentalni saobraćaj između Balkana i SAD, Beograda i Njujorka, posle 24 godine, navodi Blic.

SRBIJA BOGATIJA ZA JOŠ JEDNOG LEPOTANA: Ovaj avion će leteti na relaciji Beograd-Njujork (FOTO)

Upravo su Đoković, Divac, Stanković i Manojlović pozvani kao gosti na prvi, promotivni let na kojem će biti i premijer Aleksandar Vučić. Podsetimo, prve tri karte za let na liniji Beograd-Njujork kupili su na Međunarodnom sajmu turizma ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša, koja ima i srpsko i američko državljanstvo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Erbas A330 je najveći avion iz flote Air Serbia. Iznajmljen je od indijskog "Jet Airways"-a,  koji je partner "Etihada". Avion ima ukupno 254 mesta - 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi, košta pola miliona dolara mesečno, a može da primi 10 tona robe po letu. Letovi do Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

Dolazak aviona Erbas A330 je najnoviji korak u okviru velikog programa obnove flote čija je realizacija započeta 2013. godine, otkada je kompanija uvela 10 uskotrupnih Erbasa nove generacije, čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na 10 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA