NA ZATVORENOM SUĐENJU ZA UBISTVO BRISA TATONA: Zaštićeni svedok nije prepoznala Prelića!

Prepoznavanje fotografija ne predstavlja dokaz za sud, već samo pomaže u operativnom radu policije, a ona tokom suđenja nije prepoznala ni drugog okrivljenog uživo, kao ni Prelića na današnjem suđenju

  • 2

Zaštićeni svedok A1 nije danas u Višem sudu u Beogradu prepoznala Đorđa Prelića kao učesnika nereda u kojima je u centru Beograda u septembru 2009. godine nasmrt pretučen Francuz Bris Taton.

 

Punomoćnik porodice Taton Slobodan Ružić rekao je Tanjugu da je svedok A1, koja je danas isptitana na suđenju Preliću bez prisustva javnosti rekla da ne može da ga prepozna.

 

Ona je nakon nereda ispitana u policiji, kada su joj predočene fotografije Prelića i još jednog okrivljenog, kada je navela da su oni učestvovali u neredima.

 

Međutim, prepoznavanje fotografija ne predstavlja dokaz za sud, već samo pomaže u operativnom radu policije, a ona tokom suđenja nije prepoznala ni drugog okrivljenog uživo, kao ni Prelića na današnjem suđenju.

 

Nastavak suđenja zakazan je za 1. jul, kada će biti pozvani da svedoče Slobodan Čenić koji živi u Švedskoj, kao i Dragan Crepulja koji nisu svedočili tokom suđenja ostalim optuženima za ubistvo Tatona.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Preliću se ponovo sudi jer je tokom bekstva u odsustvu bio osuđen zbog učešća u nederima u kojima je u centru Beograda u septembru 2009. godine na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

 

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog presude od 15 godina zatvora u njegovom odsustvu, odobreno ponavljanje suđenja samo u odnosu na njega.

 

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Suđenje se, za sad, ponovlja samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu, a uhapšen je sredinom septembra 2015. godine u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

 

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

 

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

 

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

 

Dejan Puzigaća je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    14. jun 2016 | 15:28

    Da li neko posle ovoliko vremena, moze da prepozna nepoznatog coveka kojeg je video u ulicnoj tuci? Ja mislim da ne.

  • ja sam ti

    14. jun 2016 | 18:28

    vidi lopurde mjenja ime op zahvat al ruku ubice nemozes izmenitiii pozdrav srija policiji za ovu borbu do istineeee valjalo je uporno radit al isplatilo se nema sakrivannja ulaz u kucu nisi je pravijo sad se posluzi cetrnaest godinaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA