SEVERNA KOREJA SPREMNA ZA RAT: Povećala proizvodnju NUKLEARNOG naoružanja

U najnovijem izveštaju objavljenom juče, u koji je uvid imao Rojters, procenjeno je da vlasti u Pjongjangu sada raspolažu s arsenalom u kojem između 13 i 21 komada nuklearnog oružja

  • 10

Američki Institut za nauku i međunarodnu bezbednost (ISIS) izneo je u utorak procenu da je Severna Koreja značajno uvećala proizvodnju nuklearnog naoružanja i u poslednjih 18 meseci dodala šest ili više komada tog oružja u svoj arsenal.

SEVERNOKOREJCI IMALI I SVOJ FEJSBUK: Hakeri za tili čas "provalili" šifru Kim Džong Una!

Rojters navodi da je ovaj institut sa sedištem u Vašingtonu prošle godine procenio da je Severna Koreja na kraju 2014. imala između deset i 16 komada nuklearnog oružja. U najnovijem izveštaju objavljenom juče, u koji je uvid imao Rojters, procenjeno je da vlasti u Pjongjangu sada raspolažu s arsenalom u kojem između 13 i 21 komada nuklearnog oružja.

Navedeno je da izveštajem nije obuhvaćena moguća proizvodnja visokoobogaćenog uranijuma u drugom postrojenju za koje se veruje da postoji u Severnoj Koreji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    15. jun 2016 | 09:39

    Svaka ozbiljna država se za rat sprema da bi u miru živela.

  • nessa

    15. jun 2016 | 11:10

    ameri nece napasti ni jednu zemlju koja ima atomsko oruzje...mogu samo da glume silu ali zato ce smozditi svaku zemlju koja nema atomke i pvo...znaju samo jezik sile i na kraju ce joj se obiti o glavu..oni imaju preko 5000 nuklearnih bombi a drugima sole pamet..pa ajde neka ameri uniste sve atomke i drugi ce..ali to se nikad nece desiti..samo nas bog cuva... za jedan minut moze da krene rat koji ce nas istrebiti zbog odluke tamo nekog debilnog politicara nekog matorca kome zivot prolazi pa ajde da malo ratuje omladina

  • Otadzbina u srcu

    15. jun 2016 | 11:06

    Cudo jedno kako Ovde Nema Svetskog Policajca USA, da odmah Zavede Demokratiju kao sto je i u Siriji , Liban , Afganistan , Irak ili na Balkanu. ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA