U BUDVI BEZ VODE 10.000 GOSTIJU: Regionalni vodovod u kvaru, TURISTI OČAJNI!

Pošto vode nije bilo više od 20 sati, građani i turisti su bili prinuđeni da kupuju balone sa vodom

  • 30

Od ponedeljka veče cela Budva, u kojoj trenutno boravi 10.000 gostiju, je bez vode. Ispadom Regionalnog vodovoda, treći put za mesec dana metropola crnogorskog turizma nema vodu. Ne pomaže ni to što je voda tamo najskuplja.

Pošto vode nije bilo više od 20 sati, građani i turisti su bili prinuđeni da kupuju balone sa vodom.

HAPŠENJA U BUDVI: Oštetili budžet opštine za više miliona evra!

Zbog ponovnog ispada budvanski Vodovod koji preuzima vodu iz regionalnog vodovoda, juče je odlučio da se ponovo stave u pripravnost lokalna izvorišta. Zahvaljujući lokalnom izvorištu Reževići juče je obezbeđeno snabdevanje Svetog Stefana i Bečića, pišu Vijesti.

Nesporazumi između lokalnog i regionalnog vodovoda traju godinama. Lokalne vlasti nisu za to da se oslanjaju isključivo na vodi iz Skadarskog jezera, već da uvek u pripravnosti imaju i lokalna izvorišta, baš zbog ovakvih slučajeva.

Foto: Wikimedia/Chris93 Foto: Wikimedia/Chris93

Direktor budvanskog Vodovoda Milenko Medigović kazao je da je ponovni ispad Regionalnog vodovoda pokazao da je to nesiguran sistem.

- Doneli smo odluku da se stavi u pripravnost izvorište Podgor, kako bi se grad priključio ukoliko se ponovi ispad, jer sezona je uveliko počela - kazao je Medigović.

NEVEROVATNO: Ne možete ni da pretpostavite kako je Budva izgledala pre 80 godina (FOTO)

Građani Budve plaćaju najskuplju vodu na primorju – 1.66 evra po kubiku, odnosno duplo toliko za privredu.

FOTOGRAFIJE DANA: Predivna stvorenja danas posetila crnogorsku obalu. Morate da ih vidite!

Iz Regionalnog vodovoda (RV) saopštili su da je zbog vremenskih nepogoda došlo do kvara na postrojenju Bolje Sestre.

U RV tvrde da je ta situacija još jednom potvrdila značaj da lokalni vodovodi nisu izgradili potrebnu infrastrukturu za uredno vodosnabdevanje krajnjih potrošača, a tu se, pre svega, misli na nedostatak rezervoarskih kapaciteta kojim bi se sprečila neravnomerna isporuka vode. "Stoga se zalažemo za jedinstveno i odgovorno posmatranje vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju koji u tehnološkom smislu funkcioniše kao jedna celina", stoji u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA