Sadik Kan napravio prvi potez kao gradonačelnik Londona i posebno IZNENADIO gojazne Britance

Gradonačelnik Londona Kan podržao je takvu odluku, navodeći da je kao otac dveju tinejdžerki zabrinut zbog nerealnih poruka koje reklame šalju i pritiska koji vrše na žene

  • 2

Reklame koje bi kod korisnika javnog prevoza u Londonu mogle da dovedu do "manjka samopouzdanja zbog nezadovoljstva sopstvenim telom", biće zabranjene početkom sledećeg meseca, saopšteno je u sedištu novog gradonačelnika Londona, Sadika Kana.

MUSLIMAN PRVI PUT GRADONAČELNIK LONDONA: Sadik Kan na čelu britanske prestonice

Zabrana će se odnositi na 12.000 reklama koje se svakodnevno postavljaju u autobusima, tramvajima, metrou i vozovima, koji saobraćaju u okviru sistema kojim upravlja gradska agencija Transport for London (TFL).

- Od sledećeg meseca neće biti dozvoljene reklame koje promovisanjem nerealne slike o ljudskom telu mogu da izazovu nesigurnost u sopstveni fizički izgled, naočito kod mladih - navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Londona Kan podržao je takvu odluku, navodeći da je kao otac dveju tinejdžerki zabrinut zbog nerealnih poruka koje reklame šalju i pritiska koji vrše na žene.

U julu prošle godine, jedan britanski policajac rekao je da postavljanje reklame za proteinsku dijetu sa slikom devojke u bikiniju nije uvredljivo, zbog čega je u javnosti nazvan seksistom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na reklami sa sloganom "Da li je vaše telo spremno za plažu?" prikazana je australijska manekenka Rene Somerfild, odevena u žuti kupaći kostim.

Agencija TFL jedna je od najprofitabilnijih na svetu, sa očekivanim prihodom od 1,98 milijardi evra u narednih osam godina.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    16. jun 2016 | 10:53

    britsnija ce za 20 godina biti islamska drzava.

  • BG

    15. jun 2016 | 22:48

    Gde su sada oni komentatori sto su pisali da ovaj covek nikada nece biti gradonacelnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA