Evropski i svetski zvaničnici o ubistvu britanske poslanice Džo Koks (FOTO) (VIDEO)

Američki državni sekretar Džon Keri opisao je ubistvo britanske poslanice Džo Koks, samo nekoliko dana uoči referenduma o članstvu Britanije u EU, kao napad na demokratiju

  • 2

Evropski i svetski zvaničnici ocenili su danas da ubistvo britanske poslanice Laburista Džo Koks predstavlja tragediju i napad na demokratiju.

- Ona je bila posvećena i brižna članica parlamenta. Moje misli su sa njenim suprugom Brendanom i njeno dvoje male dece - napisao je britanski premijer Dejvid Kameron na Tviteru, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Džon Keri opisao je ubistvo britanske poslanice Džo Koks, samo nekoliko dana uoči referenduma o članstvu Britanije u EU, kao napad na demokratiju.

- Pridružujem se u izražavanju duboke tuge što je mlada poslanica, koja je očigledno bila mlada žena ogromnog talenta, ubijena tokom obavljanja svoje dužnosti - rekao je Keri u Kopenhagenu, prenosi AFP. - To je napad na sve kojima je stalo do demokratije i koji veruju u nju - dodao je Keri.

POSLANICA RANJENA I IZBODENA: Napadač je upucao i ostavio da krvari na trotoaru! (FOTO)

Donald Tusk, predsednik Evropskog saveta je na Tviteru poručio da je pogođen smrću Koksove kao i da su njegove misli sa njenim najmilijima. Francuski premijer Manuel Vals izrazio je duboku ožalošćenost zbog smrti britanske poslanice i dodao da je njenim ubistvom gađan ideal demokratije, što on neće nikada prihvatiti.

Britanska laburistička poslanica Džo Koks preminula je danas od posledica napada u njenoj izbornoj jedinici na severu Engleske, saopštila je policija. Ranije danas policija u Zapadnom Jorkširu je navela da je uhapšen muškarac (52) nakon napada, koji se dogodio u Birstolu, preneo je Rojters. Policija je dodala da je i jedan muškarac, star oko 50 godina, zadobio lakše povrede.

POSLANICA PODLEGLA POVREDAMA: Džo Koks upucana tri puta, napadač uzvikivao: "Britanija pre svih" (FOTO)

Koks (41), poslanica opozicione Laburističke partije, napadnuta je dok se pripremala da održi sastanak sa biračima u Birstolu, nedaleko od Lidsa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    16. jun 2016 | 22:36

    Sta ti je MI6. Zrtvovali su je da bi ovakvim postupkom naveli ljude da glasaju za ostanak u EU.

  • Maxmen

    16. jun 2016 | 23:24

    E ovi englezi su stvarno providni,kad su videli da vecina naroda hoce izlaz iz eunije,odmah su orgaizovali expres ubistvo poslanika parlamenta i odmah zaustavili referendum do daljnjeg. Smjesno je ovo sve,samo steta ubise zenu ni krivu ni duznu zbog svog clja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA