OVO JE GENERACIJA GIMNAZIJE ZA PRIMER: Zarađuju novac za vršnjake koji nemaju da plate ekskurziju (FOTO)

Organizovali su humanitarnu žurku od koje su prikupili sedamdesetak hiljada dinara, a u pozorištu su priredili pravi jednoipočasovni spektakl za koji je ulaznica koštala – sto dinara

  • 8

Kad su saznali da mnogi đaci nemaju novca za matursku ekskurziju, grupa učenika trećeg razreda paraćinske gimnazije smislila je kako da zarade i pomognu.

Maturanti gimnazije u Paraćinu tradicionalno putuju za severnu Italiju na ekskurziju, a cena tog putovanja koje se organizuje na jesen je 37.400 dinara. Kada su saznali da se prijavilo samo dvadesetak đaka, a generacija ima više od sedamdeset, grupa učenika koja sad završava treći razred, budući maturanti, skovali su plan kako da zarade novac i pomognu onima koji ga nemaju da ipak otputuju.

Osnovci došli na ekskurziju u Beograd, pa umalo završili kod Cece u kući!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mladi humanisti osnovali su neformalnu grupu "Originalni pokret mladih", a ideju da zarade novac kako bi svi išli u Italiju sa oduševljenjem je prihvatila cela generacija. Organizovali su humanitarnu žurku od koje su prikupili sedamdesetak hiljada dinara, a u pozorištu su priredili pravi jednoipočasovni spektakl za koji je ulaznica koštala – sto dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milica Stojanov, učenica 3-1 razreda prirodno matematičkog smera, jedan je od pokretača priče. Za naš portal kaže da je odziv roditelja i profesora bio odličan. Njihov program u pozorištu odgledalo je više od 250 ljudi, a svi su ostavili u kutiji sto dinara, koliko je ulaznica koštala.

Učenici u Japanu sami čiste učionice i ludo se zabavljaju! Da li je ovo moguće i u Srbiji? (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nije nam bilo lako da napravimo program, ali su u pripremi učestvovali najbolji i najtalentovaniji đaci i to ne samo gimnazijalci. Bilo je recitovanja, muzike, baleta… Nastupile su najbolje gimnastičarke. Tačke su bile različite, ali smo mi ipak spojili nespojivo. Publika se dobro zabavila, a mi smo prikupili još para. Sa akcijom ćemo nastaviti sve dok ne obezbedimo dovoljno novca da svi idemo na ekskurziju – objašnjava nam Milica.

MATURANTI, SREĆNO: Osnovci danas polažu test iz matematike!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Učenici su se okupili i otvoreno pričali koliko kome nedostaje para. Iz fonda koji bude napravljen nekome će biti dotirana trećina cene, nekom polovina, dok će najsiromašnijima putovanje biti plaćeno kompletno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Poslednja rata je u januaru naredne godine, tako da verujem da ćemo prikupiti novac. Planiramo još jednu žurku i prodajnu izložbu naših crteža i slika jer ima stvarno dosta umetnički nadarenih među nama. Najlepše u celoj priči je što smo složni i svi dajemo sve od sebe da naša akcija uspe i da se u Italiji provedemo nezaboravno. Jer, maturska ekskurzija je samo jednom u životu i niko ne sme zbog nedostatka para da bude lišen tog iskustva – priča nam Milica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

MATURANTI, SREĆNO: Osnovci danas polažu test iz matematike!

U pozorištu, ona je vodila program sa Minom Miljković, a među realizatorima ideje najaktivniji su još Isidora Kostić, Uroš Stojaković, Pavle Radojković, Uglješa Milovanović i Filip Nešković.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA