Evropski parlament ISTRAŽUJE SLUČAJ IZLOŽBE O STEPINCU!

Takođe je rečeno i da su izložbu odobrile nadležne službe Evropskog parlamenta i da će ispitati da li je to učinjeno po pravilima

  • 4

U kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca saopšteno je da su dobili protestno pismo ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića koje je upućeno zbog izložbe o Alojziju Stepincu.

ALOJZIJE STEPINAC: Srpski vojnik, ustaški zlikovac ili komunistička žrtva?! Ili sve to zajedno? (FOTO)

Ceo slučaj će biti istražen i onda će se odlučiti o eventualnoj reakciji, rečeno je u kabinetu Martina Šulca za RTS.

Takođe je rečeno i da su izložbu odobrile nadležne službe Evropskog parlamenta i da će ispitati da li je to učinjeno po pravilima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije protestovalo je zbog izložbe o životu i radu Alojzija Stepinca, u organizaciji hrvatske poslanice Marijane Petir i Zagrebačke nadbiskupije.

Ambasador Srbije pri EU Duško Lopandić uputio je protestna pisma predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, kao i predsedavajućem Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmaru Broku, predsedniku grupacije Evropske narodne partije (EPP) Manfredu Veberu, a o ovome je trebalo da obavesti i izvestioca za Republiku Srbiju Dejvida Makalistera i izvestioce iz senke i druge poslanike EP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema sta da dokazuju

    17. jun 2016 | 09:30

    Evropska unije je dokazala i pokazala nebrojeno puta da su i sami mrzitelji Srba.Da podrzavaju ustase.Oni nama i nasim zrtvama otvoreno pljuju u lice.Kada bude referendum zaokruzujem ne.Nikad u eu,nikad!

  • VAN

    17. jun 2016 | 11:21

    Što jasno dokazuje da unutar nadležnih službi parlamenta EU vlada jak fašistički lobi o kome se licemerno prave ludi da nemaju pojma.

  • Kika

    17. jun 2016 | 17:58

    Drakula, licno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA