≫ 

SMEDEREVO ČEKA PREDSEDNIKA KINE: Jake mere obezbeđenja, evo koje će ulice biti zatvorene

U Železari je sve u znaku ove posete. Krug fabrike se glanca i riba, kosi se trava, sadi se cveće, uvežbava se protokol… Naručen je i crveni tepih. Očekivanja su, posle četiri godine neizvesnosti, ponovo podgrejana

  • 0

Vikend koji je pred nama je prekretnica u razvoju SmederevaPredsednik Kine, Si Đinping u okviru svoje zvanične posete Srbije u nedelju stiže i u ovaj srpski grad. Šef kineske države, kako je to već najavljeno, i simbolično će "uvesti" Hestil u smederevsku Železaru.

U Železari je sve u znaku ove posete. Krug fabrike se glanca i riba, kosi se trava, sadi se cveće, uvežbava se protokol… Naručen je i crveni tepih. Očekivanja su, posle četiri godine neizvesnosti, ponovo podgrejana.

VUČIĆ: Budućnost Železare je osigurana (FOTO)

Kineska kompanija, kako je to predviđeno kupoprodajnim ugovorom, u Smederevo donosi kapital, novu tehnologiju, ali i novu organizaciju i novi poslovni kodeks. Prvi put u Železari niko ne postavlja pitanje ni sirovina ni tržišta. Hestil je taj koji će omogućiti da smederevske peći daju maksimalne kapacitete od dva miliona tona godišnje. To znači da u fabrici ostaje svih 5.200 radnika, ali da sa radom nastavljaju i svi kooperanti koji čine gro metalske industrije Srbije.

Sa takvom proizvodnjom Smederevo postaje srpski industrijski centar i nosilac izvoza. U svojim najboljim danima, Železara je u ukupnom srpskom izvozu učestvovala sa 13 osto. Sa najavljenim investicijama taj udeo, nema sumnje, biće daleko veći.

Foto: Wikimedia/Hye900711 Foto: Wikimedia/Hye900711

VELIKI DAN ZA SRBIJU: Potpisan ugovor sa novim menadžmentom Železare

Smederevo u svojoj viševekovnoj istoriji nije imalo značajnijeg gosta. Kada Hestil (zvanično) preuzme Železaru, Smederevo postaje baza za kineske strateške planove ka Evropi.

U zvaničnom saopštenju koje je medijima dostavljeno iz PU Smederevo, građani se upozoravaju na stroge bezbednosne mere u vreme boravka predsednika Kine Si Đinpinga u Smederevu.

Prihvaćeno pet ponuda za smederevsku Železaru

Foto: Tanjug/Vlade Srbija/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/Vlade Srbija/Slobodan Miljević

"Molimo Vas da u periodu od 17.06.2016. godine do 19.06.2016. godine i za vreme kretanja delegacije trasom, ne budete na svojim terasama i pored prozora koji gledaju na trasu prolaska i mesto boravka delegacije, iz razloga što će policijski službenici MUP-a Republike Srbije preduzimati mere i radnje u cilju obezbeđenja delegacije", stoji u obaveštenju, a istovremeno objavljen je i spisak ulica koje će biti zatvorene za saobraćaj u vreme boravka šefa kineske države.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Takođe vas obaveštavamo, stoji u zvaničnom saopštenju koje potpisuje načelnik PU policijski savetnik Dejan Popović , "da će dana 19.06.2016. godine u vremenu od 08,00 do 14,00 časova, tokom posete navedene delegacije našem gradu, za javni saobraćaj biti zatvoreni sledeći putni pravci: prilazni put sa auto-puta do naplatne rampe "Ralja", državni put II A reda broj 158 (Obilaznica oko Smedereva) od Železare do naselja Orešac, državni put I B reda broj 14 (put pored Železare Smederevo) od kapije br.2 u selu Radinac do kapije br. 4 u selu Ralja, ul. Goranska od naselja Orešac do stadiona FK Smederevo, ul. Bratstva i jedinstva od ul. Goranske do ul. Vojvođanske, ul. Timočka kompletna".

KLJUČNA NOĆ ZA ŽELEZARU: Do jutra će joj se znati sudbina!

Alternativni putni pravci kojima se u navedenom periodu može odvijati saobraćaj su: auto-put - lokalni put Vodanj – Kolari – Ralja – Vranovo – Radinac - Smederevo ili Kovin naselje Orešac državni put II A reda broj 158 – Brestovik -- auto-put Umčari.

Za sva dodatna pojašnjenja građani se mogu obratiti dežurnoj službi Policijske uprave u Smederevu na telefon 026/633-192 i dežurnoj službi Saobraćajne policijske ispostave u Smederevu na telefon 026/ 619-916.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA