≫ 

ISPRAĆAJ MANDE NA VEČITI POČINAK: Smeh i suze se smenjivali na komemoraciji (FOTO) (VIDEO)

Opelo počinje u 13:30 časova u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, a prethodno će u 11 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, biti održana komemoracija

  • 16

Glumac Milorad Mandić Manda biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je Pozorište "Boško Buha", na čijem čelu je bio.

"ZASPAO JE KAO KAPETAN KUKA, A BIO JE NAŠ PETAR PAN": Ovako su se kolege iz pozorišta Boško Buha oprostile od Mande!

Opelo počinje u 13:30 časova u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, a prethodno će u 11 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, biti održana komemoracija.

12:00 - Komemoracija je završena gromoglasnim aplauzom koji je trajao nekoliko minuta!

NAJPOTRESNIJA SCENA SA MANDINE KOMEMORACIJE: Aplauz trajao 10 minuta! (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kada sam ga video prvi put, pomislio sam "koliko čovek". Zauvek ostajemo tvoji. Kapetane, hvala na svemu. Pozdravljaju vas vaša deca iz Nedođije - rekao je dečak čija je prva uloga bila u predstavi "Petar Pan" i rasplakao prisutne.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

11:55 - Andrija Milošević je Mandu ispratio uz čuvenu repliku "Idem kume kući. Dosta je bilo" iz filma "Lepa sela, lepo gore".

11:47 - POTRESNO: Evo kako se Novak Đoković oprostio od Mande!

11:45 - Na večni počinak Mandu je ispratio i Nikola Đuričko i ispričao jednu dogodovštinu sa letovanja u Rosama.

- Plivao je na pučinu da donese čistu vodu za moje dete. Sutradan ga vidim popravlja točak sa nekim komšijom. Moja Ljilja lupa rukom po stolu od smeha, a mislio sam da je to moj resor. Shvatim da je i duhovitiji od mene. Da je i bolji glumac, što nije bas teško - ispričao je Đuričko.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

11:30 - Anica Dobra je rekla je da je "bio strastven u svemu što je radio". Takođe, dodala je da je imao meko srce i da je zbog toga bio hrabar. Zahvalila mu se što ih je sve čuvao, ali joj je žao što oni nisu uspeli njega da sačuvaju. Onda je izmamila osmeh svih prisutnih na komemoraciji kada je pričala o "muljanju na prazno" sa Mandom.

- Prva asocijacija na njega je smeh i anegdote. Zajedno smo započeli karijere u filmu vec viđeno. Imali smo scenu ljubljenja. Prišao je mi traži da vežbamo, rekla sam mu da ne mogu. Dogovorili smo se da uradimo njegovu tehniku muljanja na prazno. I rekla mu da nikome ne priča. Posle 20 godina smo bili par na filmu Ivkova slava - rekla je Anica Dobra i nasmejala prisutne.

11:20 - Radoš Bajić je rekao da mu se Manda jadao da je veoma umoran.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nebesko sazvežđe glumaca danas postaje bogatije. U Petlovcu su se oglasila crkvena zvona. U Beogradu neverica. Otišao je u večnost. Otišao je prerano u punom uzletu. Dan pre smrti palili smo sveće za najmilije i decu. - rekao je jecajući Radoš i nastavio:

- Zbog čega naši najveći glumci odlaze tako rano. Zbog finansijskog tereta, omalovažavanja, jer to što rade nije važno nikom. - ozlojeđen je Bajić.

11:15 - Goran Jevtić rekao da je Manda bio "kapetan koga će voleti zauvek".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nismo mogli da ga stignemo. Uvek je jurio. Govorio je dođi hitno. Uvek je govorio sad, sad mora sad. Trčao je na sve strane da poroveri pozoriste. Hvala ti za sve što si učinio za nas. Volećemo te zauvek. Ti si naš kapetan. Bez obzira što si igrao kapetana kuku ti si bio petar pan. Volimo te - rekao je plačnim glasom Jevtić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

11:04 -  Milan Karadžić, srpski reditelj, rekao je da je Manda bio "veliki laf, veliki brat, prijatelj".

- Sve može i ume Manda, u sve njegovo verujemo, sem u tvoju scensku smrt. Sa nama je poetska istina, ostaješ na svim scenama, sa tobom smo i sa tvojom prodicom. Samo ću reći: "Mirno more kapetane" - rekao je Milan.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

11:00 - Komemoracija je počela minutom ćutanja rodbine, prijatelja i poštovalaca lika i dela slavnog Mande.

10:55 - Na sredini velike scene Narodnog pozorišta postavljena je slika Milorada Mandića Mande okružena cvećem i sa rasutim laticama crvenih ruža. Komemoracija je počela pesmom "S one strane duge".

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević
Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

10:45 - Na komemoraciju Miloradu Mandiću Mandi u Narodnom pozorištu pristižu kolege, prijatelji Vesna Trivalić, Mima Karadžić, Slobodan Ninković, Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Nikola Kojo, Nenad Okanović, Dragan Vujić Vujke, Dejan Lutkić, Ljiljana Stjepanović, Feđa Stojanović, Mirka Vasiljević, Marko Nikolić...

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević
Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Komemoraciji prisustvuje i gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Mandić (1961-2016) je preminuo u sredu, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Foto: Uglješa Rašević Foto: Uglješa Rašević

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necu u HR na more

    18. jun 2016 | 11:02

    Legendo pocivaj u miru.Saucesce porodici.

  • Deno

    18. jun 2016 | 11:28

    S one strane tuge. .. Počivaj u miru... Suze su ok.

  • Nemanja

    18. jun 2016 | 11:52

    Veliki glumac,veliki covek..Ne mogu i dalje da verujem da je prosto samo nestao i to na sceni koja mu je bila zivot..Saucesce porodici Mandinoj i pocivaj u miru legendo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA