≫ 

ZAKLINJEM SE NA VERNOST BAGDADIJU IZ ISLAMSKE DRŽAVE: Objavljen ceo transkript razgovora teroriste iz Orlanda i policije (FOTO)

Kada je tokom napada na gej klub u Orlandu pozvao policiju, Matin se predstavio kao "islamski vojnik" i poručio da SAD treba da prekinu bombardovanje Sirije i Iraka

  • 2

Američko ministarstvo pravde i Federalni istražni biro objavili su ceo transkript telefonskog razgovora napadača iz Orlanda i operatera u policiji u kom se potvrđuje da se Omar Matin zakleo na vernost lideru Islamske države.

AMERIČKI DŽIHADISTA SLAVI MASAKR U ORLANDU I POZIVA NA POKOLJ: Objavljen uznemirijući snimak ISIS-a (VIDEO)

- Zaklinjem se na vernost Abuu Bakru el Bagdadiju iz Islamske države - rekao je napadač Matin, preneo je Rojters.

U prethodno objavljenom transkriptu je bila izostavljena ta Matinova izjava, a iz FBI su rekli da je to učinjeno kako se ne bi širila "retorika nasilja" i zbog "integriteta istrage".

Kako se navodi u transkriptu, kada je tokom napada na gej klub u Orlandu pozvao policiju, Matin se predstavio kao "islamski vojnik" i poručio da SAD treba da prekinu bombardovanje Sirije i Iraka.

 

Nema, međutim, dokaza da je Matina (29), koji je u nesumničnoj pucnjavi ubio 49 osoba, a 53 ranio, usmeravala neka strana teroristička grupa, već je verovatno bio "samoradikalizovan", izjavio je Ronald Huper iz FBI-ja.

Matin je, tokom napada, napravio pauzu kako bi okačio na internetu poruke, u kojima je iskazivao svoju podršku takozvanoj Islamskoj državi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    21. jun 2016 | 09:59

    Boze gluplja stvar za mene ne postoji Zakleti se ma vernost nekom debilu koji nedostatak inteligencije i svoju inferiotnost nadoknadjuje zverstvima

  • Jova

    23. jun 2016 | 19:20

    Danasnji primati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA