≫ 

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NOVOM SADU: U narednih godinu dana 5.000 novih radnih mesta, najavio gradonačelnik Vučević (FOTO)

U Novom Sadu ima 23.805 nezaposlenih, što je za 14 posto manje nego u istom periodu prošle godine

  • 0
Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je 20. Sajam zapošljavanja koji se održava u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Novoga Sada u u periodu od 10 do 15 časova u zapadnom holu JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina".

Novih 2.000 RADNIH MESTA ponuđeno na SAJMU ZAPOŠLJAVANJA! (FOTO)

Učešće je potvrdilo 68 poslodavaca koji su prijavili više od 1.700 slobodnih radnih mesta u elektrotehničkoj, ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, ugostiteljskoj, mašinskoj, tehnološkoj, grafičkoj i tekstilnoj struci.

- Zadovoljan sam što su na Sajmu prisutne i velike kompanije, kao što su Delfi, Lir, Univereksport, ali i male preduzetničke, porodične firme, što znači da se i one šire. To je dokaz da naša privreda ide, ne velikim, ali sigurnim koracima napred. Grad je prošle godine imao najveće izdvajanje iz budžeta za podsticanje zapošljavanja, kroz mere kao što su samozapošljavanje, start-ap programi, prva šansa, i za te namene izdvojili smo preko 120 miliona dinara. Zadovoljan sam kako je Uprava za privredu realizovala programe, i dokazali smo se kao pravi partneri privrednicima – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da kompanija Delfi u ovom trenutku ima 900 zaposlenih, da kompanija Lir ima 300, a da će za koji dan primiti 200 novih radnika.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Kao što sam i najavljivao, u narednih godinu dana imaćemo gotovo 5.000 novih radnih mesta u Novom Sadu – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Novi Sad, Tatjana Vidović naglasila je da je saradnja sa Gradom Novim Sadom, na čelu sa gradonačelnikom, u borbi za otvaranje novih radnih mesta veoma dobra.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Želja nam je da u budućnosti ljudi dolaze na Sajam da bi promenili zaposlenje, a da nam se samo mladi obraćaju zbog prvog posla – kazala je Vidovićeva. Prema njenim rečima, u Novom Sadu ima 23.805 nezaposlenih, što je za 14 posto manje nego u istom periodu prošle godine. Poboljšanju situacije, kako je ocenila, doprinele su mere sprovedene u 2015. godini.

- Tokom 2015. godine 9.612 nezaposlenih je posetilo Sajam, a statistika kaže da svako četvrto lice koje poseti Sajam zapošljavanja u narednih šest meseci nađe posao – zaključila je Tatjana Vidović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA