HRVATSKA OSTRVA NA RASPRODAJI: Ne koštaju mnogo, a za male pare postaće vaš privatni RAJ

Najjeftnije ostrvo je iz grupe Elafita, košta 130.000 evra i ima površinu od 26.000 kvadrata. Nije naseljeno, a obala mu je dugačka pola kilometara

  • 45

U Hrvatskoj postoji 1.185 ostrva, od kojih su samo 66 naseljena, a u budućnosti bi ih moglo biti i više jer je desetak stavljeno na prodaju. Vlasnici ove netaknute prirode kažu da su ostrva idealna investicija za nekoga ko sebi može da priušti privatno odmaralište ili možda luksuzni resort.

KUPITE CELO OSTRVO po ceni samo jedne kuće! (VIDEO)

Na tržištu se nalaze sledeća ostrva:

1. Ostrvo Tajan (Dubrovnik), 750 hiljada evra - Ovo nenaseljeno ostrvo se nalazi blizu Dubrovnika, a obuhvata površinu od 150 hiljada kvadratnih metara.

2. Ostrvo Crkvina (Dubrovnik), 850 hiljada evra - Crkvina je još jedno ostrvo u Elafitima koje ima površinu od 170.000 kvadratnih metara.

3. Ostrvo Kosmeč (Dubrovnik), 130 hiljada evra - Jedno je iz grupe Elafita i ima površinu od 26.000 kvadrata. Nije naseljeno, a obala mu je dugačka pola kilometara.

Foto: Wikipedia/Public domain Foto: Wikipedia/Public domain

4. Mali Kosmač (Šibenik), 700 hiljada evra - Ovo ostrvo se nalazi između Rogoznice i Vinisce, a obuhvata površinu od 5.000 kvadratnih metara, blizu šibenske obale. Na njemu nema nekretnina, a prekriven je makijom i niskim rastinjem.

5. Sridnju (Zadar), 6 miliona evra - Ovo ostrvo kod Zadra ima površinu od 130.000 metara kvadratnih, a vlasnik za njega traži oko 6 miliona evra. Na ostrvu se nalazi samo jedna nekretnina, tačnije, stara ruševina površine 40 kvadratnih metara. U oglasu stoji kako ostrvo ima, osim pogleda na more i pogled na planine.

6. Srednja klud (Trogir), 1.2 miliona evra - Ostrvo Srednja klud, koji se nalazi u blizini Trogira ima površinu od 18.800 metra kvadratna.

7. Ostrvo iz Kornatskog arhipelaga (Biograd) 3,2 miliona evra - Ostrvo je smešteno na severno-zapadnoj strani uvale Hijaci-Pristranišce na ostrvu Žutu i prirodno štiti navedenu uvalu. Njegova površina je 200 hiljada kvadratnih metara i obrastao je niskim mediteranskim rastinjem, sa nekoliko niskih borova. Udaljeno je 12 morskih milja od Murtera i oko 8 milja od Biograda. U privatnom je vlasništvu i izuzet je iz Nacionalnog parka Kornati.

Istra, more, Hrvatska Foto: istra.hr

8. Ostrvo u blizini Hvara, 2.3 miliona evra - "Ostrvo se nalazi pored ostrva Hvara, u sklopu velike ostrvske grupe", stoji u oglasu agencije. Riječ je o ostrvu koji je izuzet iz grupe Paklenih otoka. Obiluje niskim primorskim rastinjem, kamena obala, a površina mu je 209.000 kvadratnih metara.

9. Ostrvo između Pašmana i Nacionalnog parka Kornati, 2,5 miliona evra - Još jedno ostrvo koje je izuzeto iz Nacionalnog parka, a nalazi se nasuprot severnog ulaza u Nacionalni park. Površina mu je 36 hiljada metara kvadratnih. Obala je kamena, a ostatak je prekriven niskim rastinjem i maslinama.

10. Ostrvo u centralnoj Dalmaciji, 1,5 miliona evra - Ostrvo ima površinu od 35 hiljada kvadratnih metara, a na njemu se nalazi šuma alepskog bora i mediteransko rastinje. Tek 10 odsto ostrva nije prekriveno šumom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    26. jun 2016 | 16:00

    Ako sad nekom Hrvatu nije jasno koliko mu je drzava "nezavisna", neka razmisli ponovo, a pogotovo kada stranci pokupuju jos i ova ostrva povrh svega ostalog sto je rasprodato. Neka se upita koliko Hrvatska zemlja zaista pripada Hrvatima, a koliko strancima, i da li jedan prosjecan Hrvat uopste moze i ljetovati na plavom Jadranu koji naziva "svojim"? Da li jedan prosjecan Hrvat moze odsjesti desetak dana u nekom luksuznom hotelu gdje odsjedaju stranci ili placa neku sobicu kilometrima daleko od plaze ? Pa sve i da moze, nece moci "nezavisno" plivati u svom plavom Jadranu, a da ga vlasnik nekog ostrva (najvjerovatnije Njemac ili Arapin)ne prijavi vlastima radi upada u privatno vlasnistvo. Ne rugam se, boze sacuvaj, ovo je surova istina i ovako ce nam biti svima u regionu! Ovo sam sve samo naglasio radi likova kao sto su Ante-Ban i slicnima, koji jos uvijek zive u iluziji o "nezavisnoj drzavi Hrvatskoj", takodjer poznatoj kao NDH. A cak ni tada nije bila nezavisna, pripadala je Mussolini-u.

  • Leleeeeeeee

    26. jun 2016 | 10:34

    Šešelju hrvati ti prodaju najbolje od Velike Srbije, odoše ti sva ostrva od Karlobaga dole do Dubrovnika??????????????????????????

  • Banja

    26. jun 2016 | 10:28

    Možete vi da pokazujete koliko ste ogorčeni i da se tešite ili možda i nadate ali u RH od njih 1244 NIJE prodano niti jedno ostrvo i niti jedna plaža pa Hrvati nisu ko crnogorci i grci koji su sve prodali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA