POKLON OD PUTINA NA VIDOVDAN: Stižu nam dva moderna helikoptera "Mi-17"!

Kako se navodi na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", sletanje An-124 planirano je u tri sata posle ponoći, u noći između ponedeljka i utorka

  • 45

Dva nova transportna helikoptera Mi-17, koji su u Rusiji kupljeni za potrebe Vojske Srbije, sleteće u noći između ponedeljka i utorka na surčinski aerodrom.

SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER U PODGORICI: Dve osobe teško povređene!

Oni će iz fabrike u Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan, biti prebačeni rasklopljeni transportnim avionom Antonov An-124 "Ruslan", potvrđeno je agenciji Beta.

Kako se navodi na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", sletanje An-124 planirano je u tri sata posle ponoći, u noći između ponedeljka i utorka.

UHVATIO SE ZA HELIKOPTER I NIJE HTEO DA PUSTI: Zapanjićete se kad vidite kako se ovo završilo (VIDEO)

To su prvi novi helikopteri koji se kupuju u inostranstvu za potrebe vojske nakon 29 godina, kada su iz Sovjetskog saveza kupljeni protivpodmornički helikopteri Kamov Ka-28, koji se više ne koriste. Poslednji novi transportni helikopteri Mi-8, čiji pojedini primerci i dalje lete u VS, kupljeni su pre čak 36 godina.

Trenutno se u Vojsci Srbije koriste jedan transportni helikopter Mi-17, koji je preostao nakon što se drugi srušio u martu 2015. godine, kao i nekoliko Mi-8, od kojih lete samo dva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mindjusari Knin

    27. jun 2016 | 13:54

    Kako poklon a kupljeni?

  • Davor

    27. jun 2016 | 14:04

    Tako sam ja mami i tati kupovao poklone za rodjendan od njihovih para.

  • Jao

    27. jun 2016 | 13:46

    Bolje da je Putin dao jedu pravu maketu nego čak dva stara i nikakva helića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA