Tužilaštvo predložilo šest novih svedoka u slučaju "Šarić"

Predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović rekao je da će preslušati tonski zapis i uporediti ga sa transkriptom, posle čega će greška u zapisniku, ukoliko postoji, biti ispravljena

  • 4

Na suđenju Darku Šariću i drugim optuženim za pranje para stečenih od trgovine drogom ulaganjem u legalne finansijske tokove u Srbiji danas su čitani iskazi više desetina svedoka koje su dali tokom policijske istrage, a tužilaštvo je predložilo i saslušanje još šest novih svedoka koji do sada nisu ispitivani.

BOMBA u dvorištu komandira policije: Pregledaju se snimci sa SIGURNOSNIH KAMERA!

Odluku o ispitivanju novih svedoka doneće Specijalni sud u nastavku procesa.

Pored toga, u sudnici Specijalnog suda u Beogradu drugooptuženi novosadski advokat Radovan Štrbac požalio se da u zapisnik sa suđenja nije tačno uneto ono što je u sudnici u februaru govorio ključni svedok tužilaštva Mile Jerković, koji je pored ostalog potvrdio da je Šariću prodavao firme u Vojvodini.

VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Zaplenili 165.000 PAKLICA CIGARETA vrednih 16 MILIONA!

Do toga je, kako je rekao, došao upoređivanjem audio-zapisa i transkripata, mada nije precizirao o kakvim je greškama u traskriptu reč.

Predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović rekao je da će preslušati tonski zapis i uporediti ga sa transkriptom, posle čega će greška u zapisniku, ukoliko postoji, biti ispravljena.

NARKO DILER DOBIO 9,5 GODINA ZATVORA: Apelacioni sud pravosnažno osudio Ivana Pavlovića Ikera!

Štrbac je tokom isptivanja Jerkovića osporavao niz tvrdnji koje je on iznosio tokom suđenja.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike, preko ofšor kompanija, prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

RANJEN ODBEGLI VOĐA CRNOGORSKOG KLANA? Filmski obračun usred Novog Sada

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta. Novac je između ostalog ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice i "Palić" iz Subotice.

Optuženi se, međutim, brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali da je reč o legalno zarađenom novcu.

Šarić je negirao je sve optužbe za pranje para u Srbiji.

SUDARILI SE AUTOBUS I DVA AUTA: Sedmoro povređenih u nesreći kod Pančevačkog mosta!

On se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Apelacioni sud mu je ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, pa se na jesen očekuje početak ponovljenog suđenja u tom postupku.

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    27. jun 2016 | 19:55

    Najverovatnije ce biti oslobodjen,posto svi znamo kakve su nam sudije.

  • Tina

    28. jun 2016 | 09:55

    I sta sad reci na ovako nesto? Vucicu treba da te je sramota! Zar se drzava ovako vodi!? Izjavio gospodin da prima stranke, a kad pozoves da zakazes, zauzeto, a kad ipak zazvoni, oni prekinu vezu i opet isto... Zalosno!!! Mislis da skupljas poene preko novina, izigravajuci nekog dobrog premijera, a ovamo najvise lazes narod! Zar svi treba da budemo veliki narko bosevi i tatini sinovi kako nas sudije ne bi sudile? Da nevin narod ponovo ispasta i da se na njemu kola lome!?!? Dokle Vucicu, sramoto!?!?!?!?!?!?!?!?

  • Mrvica

    28. jun 2016 | 11:37

    Vrati nam se kralju cekamo te Pljevljaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA