≫ 

PEKARI NA UDARU NAPULJSKE MAFIJE: Ekstremno visoke CENE HLEBA, Kamora uzima reket trgovcima (FOTO)

Većina trgovaca kupuje hleb u pekarama Kamore, a samo mali broj to ne čini, uprkos opasnosti da im prodavnice budu zapaljene ili demolirane

  • 2

Mafijaški klan Kamora primorao je trgovce i supermarkete u Napulju da nabavljaju hleb iz pekara pod njegovom kontrolom po ekstremno visokim cenama, a policija je pooštrila kontrolu i uhapsila 24 osobe, saopštile su italijanske vlasti.

PAPA POSETIO ČETVRT KOJU I POLICIJA ZAOBILAZI: Mafija je "obožavanje đavola"! (FOTO)

U operaciji čija je meta kriminalna organizacija Lo Ruso, policija je zatvorila tri pekare koje navodno kontrolišu pripadnici klana i uhapsila vlasnika jedne od njih, navodi se u saopštenju.

Po rečima zvaničnika napuljske policije, pripadnici bande primorali su trgovce da nabavljaju hleb iz njihovih pekara, po cenama znatno višim od tržišnih.

Većina trgovaca kupuje hleb u pekarama Kamore, a samo mali broj to ne čini, uprkos opasnosti da im prodavnice budu zapaljene ili demolirane, navodi isti izvor.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Veleprodajna cena hleba od 0,30 evra po kilogramu donosi ogroman profit mafijaškom klanu, a većina trgovaca prodavala je hleb iz njegovih pekara, te visoke cene direktno pogađaju potrošače.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Po navodima tužilaštva, nekoliko trgovaca prijavilo je slučaj policiji, a istragu su olakšali prislušni uređaji i presretanje telefonskih poziva.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iznuda je jedan od glavnih izvora prihoda klana Kamora, a pored "uzimanja reketa", njegovi pripadnici zahtevaju od trgovaca da nabavljaju robu od određenih snabdevača.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozac koji hrani saobracajce svako jutro

    28. jun 2016 | 09:26

    Neko mora da uzme. Da li ce to biti mafija, drzava ili oni mucenici sto kontrolisu saobracaj.

  • Isko

    28. jun 2016 | 09:41

    Najluđe je što ove psihopate sebe doživljavaju kao velike katolike. Pre podne ode u crkvu ,a posle podne rokne nekoga jer mu je to posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA