≫ 

OD AMERIKANACA SRBIJI: Otkrivena veličanstvena bista NIKOLI TESLI usred Kosovske Mitrovice! (FOTO)

Bista Nikole Tesle je poklon "Tesline naučne fondacije" iz SAD, deveta po redu koju je ova fondacija donirala širom sveta

  • 1

Ispred Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Prištini privremeno izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici svečano je otkrivena bista, najpoznatijem srpskom i svetskom naučniku iz oblasti fizike, elektrotehnike i radio tehnike, Nikole Tesle.

Bista Nikole Tesle je poklon "Tesline naučne fondacije" iz Sjedinjenih američkih država, deveta po redu koju je ova fondacija donilara širom sveta, kao podsećanje na njegovu ličnost i delo podareno čovečanstvu.

OVO NE SMETE DA PROPUSTITE: Neverovatan TESLIN VREMEPLOV stiže na jug! (FOTO)

- Uz njegovu bistu širimo istinu, želju za slobodom i bolje sutra. To je bila njegova misija, i mi je nastavljamo - rekla je generalni direktor fondacije Zvezdana Stojanović Skat.

Ona je dodala da je cilj Tesline fondacije da spaja ljude da rade zajedno i istakla da "matica i dijaspora mogu puno toga da urade, ali samo zajedno".

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

- Drago mi je što je bista Nikoli Tesli postavljena ovde, jer se ovde školuju budući naučnici, koji između ostalog uče o Teslinom delu – rekao je dekan Fakulteta tehničkih nauka doktor Nebojša Arsić , koji je izrazio zahvalnost na "veoma vrednom i značajnom poklonu".

Veliki aplauz za "Teslin vremeplov" u Nišu (FOTO)

Rektor Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici prof. dr Srećko Milačić je rekao da će Teslina bista biti "most između srpskog naroda u zemlji i dijaspori".

- Srećni smo što će ovo mesto krasiti ovaj spomenik, koji će nas podsećati na to ko smo, i šta je naša snaga - rekao je rektor Milačić.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki st.

    28. jun 2016 | 19:20

    A , Ispred sveučilišta ? Hoče li i kroasani dobiti bistu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA