≫ 

SLAVKA B. IZ NEMAČKE IZRUČUJU SRBIJI: Odobrena deportacija osumnjičenog za ubistvo u "Majdanu"!

Buhanac je bio član kriminalne ekipe koju su u Beogradu vodili najbliži saradnici Luke Bojovića, koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora

  • 1

Slavko Buhanac (35), osumnjičen za ubistvo Zvezdarca Vladana Veličkovića (37) u beogradskom hotelu „Majdan“ početkom prošle godine, biće uskoro deportovan u Srbiju iz Nemačke, gde je uhapšen po Interpolovoj poternici.

UBISTVO U HOTELU MAJDAN: Uz strogo obezbeđenje, Austrijanci izručili Nemanju Ivanova Srbiji!

Buhanac je bio član kriminalne ekipe koju su u Beogradu vodili najbliži saradnici Luke Bojovića, koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora, piše "Alo".

Vladan Veličković ubijen je 18. januara 2015. kada je došao u hotel „Majdan“ kako bi zakazao venčanje, ali se tamo posvađao sa trojicom momaka za susednim stolom. U Višem sudu u Beogradu već se vodi postupak protiv Nemanje Ivanova, koji se zajedno sa Buhancem, tereti za ubistvo Veličkovića. Ivanova su Srbiji izručile austrijske vlasti početkom ove godine, dok se čekalo na izručenje Buhanca iz Minhena.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ivanova i Buhanca Više javno tužilaštvo tereti za dva krivična dela - teško ubistvo u saizvršilaštvu i neovlašćeno posedovanje, nošenje i upotrebu vatrenog oružja.

Sigurnosne kamere „Majdana“ snimile su ih kako istrčavaju iz restorana ovog hotela sa oružjem u rukama nakon ubistva. Obdukcija i balističko veštačenje utvrdili su da je Veličković ubijen sa dva hica, u vrat i grudi, a da su oba metka ispaljena iz istog oružja. Oni su, međutim, uspeli da pobegnu iz zemlje i neko vreme se skrivaju. Buhanac je uhapšen početkom ove godine u Nemačkoj, a Ivanov nešto ranije u Austriji.

Dosije osumnjičenog Buhanca, ispunjen je brojnim krivičnim delima, kao i dosije njegovog brata Stanka, koji je bio član dve najzavađenije kriminalne grupe u Beogradu, u čijem je ratu ubijeno desetak osoba.

Buhanac je najpre na preporuku Slobodana Šaranovića upao u ekipu Miloša Delibašića, zvanog Delija, kome se sudilo za „pljačku veka”. Međutim, kada je Delibašićeva ekipa osumnjičena za ubistvo Lukinog brata Nikole Bojovića, Buhanac je prešao na Lukinu stranu i počeo da radi za njih, a zatim je u tu grupu povukao i brata Slavka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA