MILORAD GRČIĆ O REORGANIZACIJI EPS: Finansijsko poslovanje preduzeća nije ugroženo, mere štednje daju rezultate!

Zajednički se radi na optimizaciji radnih mesta i broja radnika, jer najveći problem nije broj, već loša raspoređenost zaposlenih

  • 3

Finansijsko poslovanje „Elektroprivrede Srbije“ nije ugroženo i mere štednje već daju rezultate. U prvom kvartalu 2016. godine EPS je ostvario dobit od 13,6 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat od planiranog. EPS posluje pozitivno i nastavlja reorganizaciju u skladu sa merama Vlade Srbije - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“.

 

EPS od prodaje dva audija KUPUJE "TERENCE" za radnike!

 

Grčić ističe da je očigledno da pri analizi poslovanja EPS-a Svetska banka nije imala sve relevantne podatke.

 

- Spremni smo da u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke razjasnimo sve činjenice, uradimo zajedničku analizu poslovanja EPS-a kako ne bi bilo netačnih informacija u javnosti - rekao je Grčić, i dodao da je pokrenuta saradnja sa sindikatima. 

 

Nema poskupljenja struje, tvrdi direktor EPS

 

Prema njegovim rečima, zajednički se radi na optimizaciji radnih mesta i broja radnika, jer najveći problem nije broj, već loša raspoređenost zaposlenih.

 

- Plan racionalizacije zaposlenih smo dostavili i taj plan predviđa odlazak, uglavnom u penziju, 1.000 radnika do kraja godine. Urađena je i nova sistematizacija koja omogućava efikasniji rad. Trasiramo put ka efikasnijem poslovanju i radimo na smanjenju gubitaka i krađa struje - rekao je v.d. direktora, i dodao da će EPS imati mnogo bolјe rezultate u naplati i smanjenju gubitaka nego što je Svetska banka očekivala. Grčić je takođe naglasio da je jedna od mera štednje i unifikacija voznog parka, na čemu se već radi.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stole

    21. jul 2016 | 09:02

    Pecenjar se razume u Ekonomiju i elektroprivredu. Boze sacuvaj,ko te postavi,dana skole nemas.

  • boki

    8. jul 2016 | 11:58

    bilobi dobro da odes malo i u JKP OBRENOVAC da budes direktor barem godinu dana da rasteras onu zutu bandu,mafiju i neradnike moj milorade

  • dingoslav

    1. avgust 2016 | 14:57

    Vrsni srtučnjak. Ne seća se na kom je fakultetu studirao ali je uspešno vodio pečenjarau što ga i preporučuje za ovu poziciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA