NOVI UDAR NA DŽEP PUŠAČA: Evo koliko će cigarete koštati ujutru na trafikama!

Do zbrke je došlo zbog rasta specifične akcize za 2,5 dinara, sa 56 na 58,5 dinara. Ovaj državni namet menja se svakog januara i jula od 2013. godine. Osim ove, u Srbiji postoji i progresivna akciza, čija visina do kraja godine iznosi 33 odsto maloprodajne cene

  • 44

Za pojedine cigarete pušači će od danas plaćati deset dinara više. Razlog za to je povećanje akciza, koje su pojedine kompanije iskoristile da podignu i proizvođačke cene.

NAJLEPŠA VEST DANAS: Građani Srbije za prvih pet meseci više kupovali!

Iako smo navikli da sve duvandžije povećavaju cene u isto vreme, ovog juna stvari su se malo zakomplikovale. Prvo je, početkom meseca, poskupljenje od oko 10 dinara po paklici odobreno fabrikama "Britiš Ameriken Tobako" i "Tvornici duhana Rovinj". Čini se da su jedno vreme čekali da i ostale kompanije urade isto, a kada se to nije dogodilo, pre nekoliko dana odustali su od povećanja cena.

Telekom Srbija ostvario PROFIT od 16,3 milijarde dinara!

Poklopilo se da je istog dana kada je BAT povukao odluku o poskupljenju"Filip Moris" najavio svoje, pa će, kako stvari stoje, od danas samo njihove cigarete biti skuplje, piše Srpski Telegraf.

Preostala dva proizvođača cigareta - "Japan tobako internešnel" i "Imperijal tobako", nisu se oglasila po pitanju poskupljenja.

UPOZORENJE NARODNE BANKE SRBIJE: Nemojte NIKAKO da nasednete na ovu PREVARU!

Do zbrke je došlo zbog rasta specifične akcize za 2,5 dinara, sa 56 na 58,5 dinara. Ovaj državni namet menja se svakog januara i jula od 2013. godine. Osim ove, u Srbiji postoji i progresivna akciza, čija visina do kraja godine iznosi 33 odsto maloprodajne cene.

Pošto Srbija ima kalendar povećanja akciza do kraja 2016, u Vladi Srbije napomenuli su da sada imaju zadatak da definišu novi ritam povećanja ovog nameta, a sve u cilju izjednačavanja cena cigareta u Srbiji sa nekoliko puta višim cenama u EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iPsiholog

    1. jul 2016 | 10:36

    U ovom ludom svetu kad nam je samo to preostalo kao zadovoljstvo ... Molim NEPUSACE da gledaju svoja posla i da ne s***u! Ovo ne kazem kao neradnik ili dokolicar vec osoba sa zavrsenim fakultetom koja radi dva posla i koja ne moze da sebi priusti letovanje ili zimovanje ostavite nas bar da pusimo i uzivamo u tome! Hvala

  • idibegaj

    1. jul 2016 | 11:15

    Da, sve cene treba izjednaciti sa EU, a sve plate sa Zimbabveom. I svuda zabranjeno pusenje, a svuda prodaju cigarete !? Pa sto ne zabrane i proizvodnju i promet ako im toliko smeta ? Dokle vise tog licemerja ?

  • Grunf

    1. jul 2016 | 08:32

    Posto je marlboro?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA