Pentagon dozvolio TRANSRODNIM OSOBAMA da služe vojni rok!

Američki ministar odbrane Eš Karter je izjavio da je to pravilna odluka i da samo nečije kvalifikacije treba da budu važne

  • 2

Pentagon će dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci, čime će biti ukinuta jedna od poslednjih zabrana služenja u oružanim snagama SAD, saopštio je u četvrtak tu odluku američki ministar odbrane Eš Karter.

On je izjavio da je to pravilna odluka i da samo nečije kvalifikacije treba da budu važne, kao i da ne bi trebalo da bude drugih barijera u službi koje nemaju veze s tim, prenosi AP.

Karterova objava je usledila uprkos zabrinutosti visokih vojnih komandanata da Ministarstvo odbrane ide suviše brzo sa promenama i da je više vremena potrebno da se one sprovedu, navodi američka agencija.

Najnovije promene će biti izvršene u roku nešto više od godinu dana, ali do 1. oktobra transrodne osobe bi trebalo da počnu da formalno menjaju svoje identifikacije pola u personalnom sistemu Pentagona i da dobijaju medicinsku negu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA