"INFOSTAN": Nismo oprostili NEPLAĆENE RAČUNE!

- Dugovi za neplaćene komunalne usluge pre maja 2012, a za koje je pokrenuta prinudna naplata, neće biti oprošteni - navodi se u saopštenju JKP "Infostan"

  • 5

Preduzeće Infostan saopštilo je danas da nije odustalo od prinudne naplate starih dugovanja, niti da je ikada doneta takva odluka.

Reagujući na pojedine medijske napise prema kojima su oprostili stara dugovanja, iz Infostana poručuju da je preduzeće "Infostan tehnologije" bilo po zakonu obavezno da odluči da li će stare dugove ostaviti sudovima ili će to prepustiti izvršiteljima.

OPROŠTENO 650.000 NEPLAĆENIH RAČUNA "TELEKOMA" I "INFOSTANA": Evo kako da znate da li ste i vi među "srećnim dobitnicima"

Odlučili su, kako navode, da postupak naplate starih dugova ostane sudovima, što ne podrazumeva odustajanje od prinudne naplate.

U tom smislu i poručuju da dugovi za neplaćene komunalne usluge pre maja 2012, a za koje je pokrenuta prinudna naplata, neće biti oprošteni.

Iz tog komunalnog preduzeća, inače, podsećaju da je pre uvođenja u praksu izvršitelja, odnosno pre Zakona o izvršenju i obezbeđenju, prinudna naplata pokretana pred sudovima, te da će u njihovoj nadležnosti i ostati oko 375.000 starih predmeta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AntiBot

    7. jul 2016 | 12:26

    Ako je prinudna naplata zapoceta vise od godinu dana nakon nastanka duga...ona nije zakonska niti ustavna. Prema tome...ne plasite narod. Ako niste naplatili za godinu dana ili pokrenuli postupak...sve je zastarelo.

  • Analitičar

    7. jul 2016 | 14:15

    Ne plaćati ništa,nateratiih da propadnu,pa nazad u selo svojim ovcama,paraziti

  • Imenjak

    7. jul 2016 | 12:35

    Ne treba to nista placati ja platio uplanjenje za kucu dao drzavi 2003 2500 evra danas ko nije nikomnista a drzava im naplacuje porez na kucu koja nije legalizovana gde to. ima jos gore dobili i struju kako su mogli uvesti koliku energiju da koriste kad nemaju dozvole za objekat ko im to dao i kazu legalna drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA