FESTIVAL POSVEĆEN VELIKIM PISCIMA: u Malom gradu Smederevske tvrđave sinoć je otvoren treći festival "Teatar u tvrđavi" (FOTO)

"Porodični dan" je na repertoaru večeras, kao i još jedan klasik, Branko Ćopić i "Magareće godine" koje će izvesti beogradsko pozorište "Boško Buha"

  • 0

Na dvoru poslednje srednjovekovne srpske despotovine, u Malom gradu Smederevske tvrđave, sinoć je svečano počeo ovogodišnji treći po redu pozorišni festival "Teatar u tvrđavi".

Festival je, uz ovogodišnji slogan "Dobrodošli u pozorište", otvorio predsednik Organizacionog odbora festivala, dramski pisac i scenarista, Radoslav Pavlović.

- Ovaj festival biće posvećen velikim piscima, domaćim i stranim, koji su deo naše i svetske tradicije. Ovo je povratak velikih imena. Večeras i narednih dana imaćemo uvid u to šta je pozorište u Srbiji danas. Ovoga puta ići ćemo šire po Srbiji, a manje po Beogradu, koji odavno nije Beograd. Na ovaj način ćemo odati i počast ovom prostoru i slavnoj dinastiji Branković - rekao je Pavlović.

DOBRODOŠLI U POZORIŠTE: U Malom gradu Smederevske tvrđave sutra će biti otvoren "Teatar u tvrđavi" (VIDEO)

Prve večeri na repertoaru festivala bio je Bertolt Breht, predstava "Čovek je čovek", ansambla zrenjaninskog Narodnog pozorišta "Toša Jovanović", u režiji Anđelke Nikolić.

Foto: Promo/Nenad Živanović Foto: Promo/Nenad Živanović

"Porodični dan" je na repertoaru večeras, kao i još jedan klasik, Branko Ćopić i "Magareće godine" koju će izvesti beogradsko pozorište "Boško Buha".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA