AMERIKANCI OPET NAPALI KIM DŽONG UNA: Poručili Severnoj Koreji da ne podiže tenziju u regionu!

SAD su tako odgovorile na današnje upozorenje Severne Koreje da Pjongjang planira žestok odgovor nakon što je Vašington uveo sankcije protiv severnokorejskog lidera Kim Džong Una

  • 3

Sjedinjene Američke Države su pozvale Severnu Koreju da se uzdrži od saopštenja i akcija koje podižu tenzije u regionu.

VAŠINGTON OBJAVIO RAT: Kim Džong Unu uveli sankcije, usledila burna reakcija!

SAD su tako odgovorile na današnje upozorenje Severne Koreje da Pjongjang planira žestok odgovor nakon što je Vašington uveo sankcije protiv severnokorejskog lidera Kim Džong Una, prenosi Rojters.

- Mi ponovo pozivamo Severnu Koreju da se uzdrži od retorike i akcija koje samo mogu dodatno da pojačaju napetosti u regionu - rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi na pres konferenciji.

Severna Koreja saopštila je ranije danas da su američke sankcije uvedene protiv severnokorejskog lidera Kim DŽong Una "ravne objavi rata" i najavila "snažne mere odmazde."

Ovaj potez SAD predstavlja "najgori neprijateljski čin u istoriji" i "otvorenu objavu rata" protiv Severne Koreje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Pjongjangu, prenosi AFP, pozivajući se na zvaničnu severnokorejsku agenciju CNA.

SAD su u sredu stavile Kima na spisak osoba protiv kojih se uvode sankcije navevši da je on direktno odgovoran za ozbiljna kršenja ljudskih prava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trut

    7. jul 2016 | 23:00

    Ljudi moji... sto ovi Ameri vole jesti govedinu po cijelom svijetu to je cudo. Iskreno volio bih da im se neko n...... mame alo onako bas.

  • patriota

    8. jul 2016 | 20:49

    Ko izmisli tu ameriku da nam truje zemlju

  • Litar

    9. jul 2016 | 01:19

    Stiće im odgovor al na raketni pogon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA