≫ 

Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije

U dokumentu objavljenom na sajtu Evropske komisije, piše da je istraga pokrenuta protiv Srbije, Rusije, Irana, Brazila i Ukrajine

  • 5

Nedelju dana nakon što je kineska kompanija Hestil i zvanično preuzela Železaru Smederevo, Evropska komisija pokrenula je istragu protiv Srbije i još četiri zemlje zbog optužbi za damping cene čelika.

Istraga će biti sprovedena za period od 1. jula 2015. do 30. juna ove godne, a u tom periodu srpskom Železarom je upravljao profesionalni menadžment tim HPK inženjering Petera Kamaraša.

ŽELEZARA SMEDEREVO: Milošević novi direktor preduzeća, HPK inženjering više ne upravlja fabrikom

Evropska komisija je pokrenula istragu na osnovu žalbe Evropske asocijacije čelika, koja predstavlja proizvodjače više od 25 odsto čelika u EU, a koju je dobila 23. maja ove godine.

Asocijacija je, naime, optužila pet zemalja da izvoze čelik na teritoriju EU ispod cene.

U dokumentu objavljenom na sajtu Evropske komisije, piše da je istraga pokrenuta protiv Srbije, Rusije, Irana, Brazila i Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. jul 2016 | 16:01

    KO ZELI U EU -ON MORA PRVO DA PITA BRISELSKU BIROKRATIJU ZA SVE A NJENI GRADJANI KADA I KOLIKO PUTA U TOKU DANA SMEJU DA SE.U !!!!! TAJ TEROR VISE NEMOGU DA TRPE GRADJANI EU DRZAVA U ZATO EU MORA DA PROPADNE!!!!!!!

  • MB

    9. jul 2016 | 21:25

    Ovo je dobra vijest sto znaci da neces da trgujes nekim stvarima ispod cijene nego kako se cijene krecu u Eu tako i u drugim zemljama bema manipulacije i da netko puni svoje dzepove

  • Alien resurrection doctor

    9. jul 2016 | 16:59

    Boim se da kad se EU raspadne dace engleska kraljica da nas okupira , tako mi deluje neznam .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA