ZA OVE ZLOČINE NAD SRBIMA, NIKO NIKAD NIJE ODGOVARAO: Najmlađa žrtva je imala SAMO 11 godina! (FOTO)

Srpski pokret "Zavetnici" organizovao je izložbu "Podrinje, nekažnjeni zločin" sa ciljem da podseti na žrtve srpskog naroda u tim krajevima

  • 89

Srpski pokret "Zavetnici" organizovao je izložbu "Podrinje, nekažnjeni zločin" sa ciljem da podseti na žrtve srpskog naroda u tim krajevima.

- Srpske žrtve u Podrinju, koje su bile prve žrtve džihada i islamskog terorizma, zaboravili su ne samo srpski mediji, nego i celokupna javnost - rekla je portparolka Srpskog sabora "Zavetnici", Milica Đurđević, piše Informer.

Ona je na otvaranju izjavila da su izložbu organizovali "Zavetnici" u susret obeležavanju velikog stradanja srpskog naroda u Podrinju sa ciljem da podsete na žrtve srpskog naroda u tim krajevima.

- Mi želimo da na ovaj način iskažemo poštovanje našim žrtvama, a ne da obezvređujemo tuđe - istakla je Đurđevićeva.

Ona je navela da su ovakve izložbe veoma važne da bi se prikazala istina o dešavanjima 1992. i 1993. godine, naročito u trenucima kada cela Evropa strahuje od džihada, terorističkih napada i stvaranja terorističke islamske države.

Foto: zavetnici.rs Foto: zavetnici.rs

- Kada se to dešavalo na prostorima gde živi srpski narod, gde je bila vekovna srpska teritorija, oni ne samo da su okretali glavu od toga, nego su i direktno učestvovali i pomagali islamske terorističke snage, koje su tada uz povike "Alahu ekber" ubijale srpske civile - rekla je Đurđevićeva.

OVO MESTO U BOSNI JE JEDINO MESTO NA SVETU U KOM NIKAD NIJE BILO RATA: Niko se nikad nije čak ni POSVAĐAO (FOTO) (VIDEO)

Ona je podsetila na stradanje dečaka Slobodana Stojanovića (11) iz zvorničkog sela Kamenice, kao i na srpsku majku Dobrinu Prodanović, koja je zagrlila lobanju svog sina Živana, koga su horde Nasera Orića masakrirale motornom testerom, dolazeći iz navodno demilitalizovane zone Srebrenice.

Foto: zavetnici.rs Foto: zavetnici.rs

Slobodana je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica kod Zvornika u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili. Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, a metak ispaljen u slepoočnicu iz neposredne blizine.

U BiH ŽIVI MNOGO MANJE SRBA: Greška u rezultatima popisa stanovnika, evo koji je tačan broj

Albanka Elfeta Veseli, iz istog sela, poznavala je Slobodana. Njegov ubica je i dalje na slobodi. Elfete je imala 32 godine kada je masakrirala Slobodana, koji je pokušaj da spase svog psa platio svojim nevinim dečijim životom.

Foto: zavetnici.rs Foto: zavetnici.rs

- Stradanje srpske majke Dobrine najbolje oslikava medijsku manipulaciju samih dešavanja u Srebrenici, a kruna medijske propagande uperena protiv srpskog naroda je to što je ta fotografija Dobrine obišla svet sa natpisom da je reč o muslimanki koja oplakuje svog sina, koga su ubili Srbi - dodala je Đurđevićeva.

PREPORUČIO BIH ONOM KOGA NAJVIŠE MRZIM DA ŽIVI OVDE: Ovako izgleda život u Srebrenici (FOTO)

Prema njenim rečima, treba se boriti protiv takve propagande i svedočiti, makar srpskoj javnosti, šta se desilo 1992. i 1993. godine - da su Srbi prve žrtve terorizma, da je srpska teritorija prva, na kojoj su, uz blagoslov političkog Zapada, stvarana prva teroristička uporišta islamske države, koja je danas pretnja čitavom čovečanstvu.

Foto: zavetnici.rs Foto: zavetnici.rs

- Ova izložba je doprinos očuvanju Republike Srpske u čije temelje su usađeni svi životi koji nas gledaju sa ovih fotografija - rekla je Đurđevićeva, te dodala da je srpski dečak Slobodan Stojanović freska stradanja srpske dece, koju niko ne pominje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • malena

    9. jul 2016 | 21:06

    O ovome treba da pišu novine i sve televizije , a ne da prenosite ove realitije u kojima ljudi prave budale od sebe ! Brukate srpski narod , i pravite nas debilima !!! Pokoj im dusi tuga i žalost ! Preživela sam taj rat i nikad se ne smije zaboraviti !!!!

  • Bzvzz

    9. jul 2016 | 21:10

    Naravno to nikoga ne zanima.. Mi vise cenimo zrtve srebrnice i kad nas vucic pokusa da im ukaze to postovanje ili ga kamenuju ili mu ne dopustaju da dodje a ovo? Ovo su ubijeni srbi.. Oni nisu bitni.. Srpske zrtve nisu zrtve.. Srpske zrtve su agresori.. A pravi agresori se danas prikazuju kao zrtve.. Ustase balije i siptari.... Jad i beda srpskog naroda i srpske istorije..

  • Da

    9. jul 2016 | 22:00

    Elfeta Veseli, dao Bog da ti se trag iskopa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA