Srpski padobranac poginuo u Mađarskoj!

Novosađanin Goran Ranković (45) tragično je izgubio život posle skoka iz aviona nedaleko od jezera Balaton

  • 3

Padobranac Goran Ranković (45) iz Novog Sada poginuo je prilikom skoka u gradu Šiofok na jezeru Balaton. Policijska uprava županije Šomođ u Mađarskoj saopštila je da se padobranac iz Srbije nesrećno prizemljio i na licu mesta ostao mrtav na aerodromu Šiofok - Kiliti. O detaljima nesreće istragu vodi policijska uprava u Šiofoku.

Goranov skok iz helikoptera sa visine od oko 4.000 metara posmatrali su njegov prijatelj i supruga Svetlana, koji su od mesta njegovog pada bili udaljeni više od stotinu metara. Prema informacijama sa lica mesta padobran se uredno otvorio, a Goran je udario o tlo. O svemu je odmah obaveštena hitna pomoć, koja je za svega nekoliko minuta stigla na mesto tragedije, ali je bilo već kasno.

Ceo događaj snimala je kamera, koju je padobranac imao na kacigi. Kompletnu opremu nakon tragedije uzela je mađarska policija, koja je obavila uviđaj i započela sa istragom. Prema još nepotvrđenim informacijama, uzrok nesreće je najverovatnije jak vetar, koji je duvao prilikom njegovog skoka.

Goran je bio i predsednik Aero-kluba "Novi Sad", u kome je obučio veliki broj padobranaca. Iza njega ostali su supruga Ceca, sin Ilija i ćerka Nikolina.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    27. maj 2012 | 19:15

    OGROMAN GUBITAK za celu drzavu. Saucesce porodici.

  • Manuela Cvijanovic

    28. maj 2012 | 10:18

    Iskreno saucesce porodici Rankovic. RIP.

  • marija

    27. maj 2012 | 21:45

    Poznavajuci ga slobodno mogu reci da nas je napustio veliki covek. Podrska najmilijima.. Blue sky cika Gorane !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA