MODERNI ROBOVI: Na Jadranu rade za 500 evra, sedam dana u nedelji, po 16 sati!

Kada je Hrvatska ušla u EU, svi stanovnici su imali veću ponudu koja se odnosila na tržište širom evropske zajednice. Međutim, osnovni razlog zbog kojeg Hrvati beže od rada na Jadranu jeste izrabljivanje

  • 6

Hrvatska se trenutno suočava sa jednim velikim problemom, a to je visoka nezaposlenost i mladi koji sve češće odlaze da posao pronađu u granicama Evropske unije, a ne na Jadranu. Mesta za njih postoji, ali oni jednostavno hoće da rade u nekoj drugoj državi!

15 GODINA NISU IŠLI NA POSAO, a primali platu! Evo kako su uspeli u tome

Kada je Hrvatska ušla u EU, svi stanovnici su imali veću ponudu koja se odnosila na tržište širom evropske zajednice. Međutim, osnovni razlog zbog kojeg Hrvati beže od rada na Jadranu jeste izrabljivanje.

Oni rade sedam dana u nedelji, po 16 sati na dan, za platu od 540 evra.

Loši uslovi smetaju svim radnicima, međutim, o njima se ne govori mnogo jer ukoliko se pobune, obično dobiju otkaz. Ne postoji kontrola, nema sindikata, poslodavci ne poštuju zakon i iskorišćavaju sezonske radnike.

- Po pravilu, samo veliki imaju donekle adekvatan smeštaj, dok je ostalo ispod svakog nivoa. Većina sezonaca mora poslodavcu nadoknađivati za smeštaj i hranu - rekao je Eduard Andrić, predsednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    11. jul 2016 | 17:21

    Čuj, 540 evra? Pa ja u Srbiji, isto radno vreme, kod privatnika, za 150 evra :-(

  • Dred

    11. jul 2016 | 17:01

    Hvala bogu da je neko napisao....plate i uslovi uzas oslanjaju se na baksis...koji nema veze sa njima...radnici spavaju po prepravljenim garazama..sobama...bez klime itd..zato nikad vise.pozdrav iz Rusije)))

  • Ceca Ražnjatović

    12. jul 2016 | 12:58

    N -zašto lažeš da radiš u Srbiji za 150.€,.????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA