U smederevskoj gimnaziji od sada i KINESKI JEZIK! (FOTO)

Gimnazijalci koji budu bili zainteresovani osim jezika, mogu da slušaju i predavanja o kineskoj kulturi

  • 1

Ukoliko smederevski gimnazijalci budu zainteresovani da pohađaju kurseve kineskog jezika, škola će im to i omogućiti.

SMEDEREVO: Kubik vode košta koliko i flaša piva (FOTO)

U saradnji sa Institutom Konfucije, za učenike Gimnazije biće organizovani časovi na kojima bi osim jezika, slušali i predavanja o ovoj istočnjačkoj kulturi.

S obzirom da je najveća kineska čeličana od 1. jula i zvanično preuzela vlasništvo i upravljanje Železarom Smederevo, uz najavljene nove investicije, ne samo u Smederevu, već i u Srbiji, uprava Gimnazije je odlučila da svojim učenicima pruži šansu da po završetku školovanja budu konkurentniji na tržištu rada.

Institut Konfucije i Gimnazija Smederevo su već napravili početne dogovore. U izjavi za smederevski list „Naše novine“, direktor Gimnazije  Aleksandar Marinković potvrđuje ovu saradnju i kaže - Najpre ćemo tokom septembra među đacima napraviti anketu da vidimo da li ima interesovanja za učenje kineskog, a potom bi od oktobra, trebalo da počnu i kursevi. Polaznici će besplatno dobiti sve što je potrebno, udžbenike i pomagala, predavača će takođe plaćati Institut, dok Gimnazija treba samo da obezbedi prostor za rad.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Gimnaziji kažu da škola ne postoji zbog profesora, već da osluškuje želje đaka.

Sa početnim znanjem kineskog jezika, mladi Smederevci će biti u blagoj prednosti pred svojim vršnjacima. Ne zaboravimo da se na dugoročnim kineskom "putu svile" Smederevo našlo na važnom strateškom položaju, sa vidljivom regionalnom prednošću i sigurno će igrati važnu ulogu u tom novom pojasu.

(Vesna Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zdzeljka

    14. jul 2016 | 13:07

    To je moja škola. U korak sa vremenom! Eee da sam sada đak? Al vreme teče? Potsećanja radi, dragi drugari, sledeće godine ispred ove škole, prve subote u junu, okupljanje za proslavu naše 50-togodišnje mature. Vidimo se drugari! Do tada srećno, čuvajte se da se lepo provedemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA