≫ 

EVO ŠTA NOVA BRITANSKA PREMIJERKA MISLI O SRBIMA: Šokiraće vas izjava Čelične lejdi (VIDEO)

Neki je porede sa britanskom "Čeličnom lejdi" iz 1980-ih Margaret Tačer, a oni koji se više zadube u njenu ličnost, uočavaju više sličnosti između nje i danas najmoćnije žene Evrope, nemačke kancelarke Angele Merkel

Britanski premijer Dejvid Kameron danas napušta tu funkciju, a njegovo mesto će zauzeti dosadašnja ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej, nakon referenduma 23. juna na kojem su Britanci podržali izlazak iz Evropske unije. Ona je u Srbiji poznata po izjavi koju je preneo Bi-Bi-Si, a tiče se članstvu Srbije u EU.

DEJVID KAMERON DANAS ZVANIČNO DAJE OSTAVKU: Tereza Mej biće nova premijerka Velike Britanije

- Zemlje koje sada pregovaraju sa EU uključuju Albaniju, Srbiju i Tursku, to su zemlje sa siromašnim stanovništvom, ozbiljnim problemima sa organizovanim kriminalom, korupcijom, ponekad i terorizmom. Moramo da se zapitamo, da li je ispravna odluka da EU nastavi sa širenjem i dodeljivanjem svih prava novim članicama? - istakla je ona.

Ovom izjavom ona je postavila pitanje opravdanosti proširenja EU i kandidatura Srbije, kao i Albanije i Turske.

Ona je tada dodala da je vreme da se preispitaju "tradicionalna uverenja o odnosima Britanije i Evropske unije", što podrazumeva i razmatranje britanskog interesa u daljem proširenju Unije.

Tokom kampanje je uoči referenduma podržavala ostanak u EU, zajedno sa Kameronom, a sad će morati da uveri pristalice Bregzita da će realizovati ishod referenduma i da će, kao što je obećala, Britanija izaći iz Unije. Lideri Evropske unije su zatražili od vlade u Londonu da brzo pokrene pregovore o novim odnosima sa EU, ali je Mej ukazala da neće žuriti da pokrene zvaničnu proceduru za izlazak iz 28-članog bloka.

Mej (59), koja će postati tek druga žena premijer Velike Britanije posle Margaret Tačer, takođe će morati da pokuša da prebrodi podele u vladajućoj Konzervativnoj stranci i da se suoči sa mogućom ekonomskom krizom.

Inače, neki je porede sa britanskom "Čeličnom lejdi" iz 1980-ih Margaret Tačer, a oni koji se više zadube u njenu ličnost, uočavaju više sličnosti između nje i danas najmoćnije žene Evrope, nemačke kancelarke Angele Merkel.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    13. jul 2016 | 12:42

    Nemam komentar! Jedino mi se cini da je Srbija zemlja za primanje migranata,zatvorenika iz SAD,pa nas tapsu i hvale,dok ih drugi izbacuju i dizu ograde. Tako smo i siptare sa po jednom kravom naselili na Kosovo

  • Pafi

    13. jul 2016 | 12:42

    Nazalost,ono sto je rekla je tuzna istina

  • Sasa

    13. jul 2016 | 12:39

    Da li je rekla nesto sto nije tacno?Slusajuci premijera mi smo umislili da zivimo u visokouredjenoj zemlji.Rijeliti Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA