AMERIČKI POLICAJCI BRUTALNO UBILI JOŠ JEDNOG MLADIĆA: Upucali ga dva puta, a onda dokrajčili sa još dva hica! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na ponovljen zahtev da pokaže obe ruke, mladić ponovo izlazi iz kamiona, ali ovog puta sa desnom rukom iza leđa

  • 9

Porodica Dilana Nobla iz Fresna, u Kaliforniji, koji je stradao u junu, kada su ga dva policajca upucala četiri puta, tužiće i njih i grad,  jer smatraju da ubistvo nije bilo nužno, i da je prekršaj njihovog sina mogao da se posmatra eventualno kao saobraćajni.

JOŠ JEDNO UBISTVO NA RASNOJ OSNOVI U AMERICI: Dvojica policajaca ubila crnca

Pitanje na koje ni šef policije Džeri Dajer nema odgovor je da li je po sredi upotreba prekomerne sile, posebno kada su u pitanju poslednja dva pucnja, kada je mladić već bio na zemlji.

Tragediji je prethodio poziv na koji je policija odgovarala u ovom delu grada, a u kom im je prijavljen muškarac koji ide ulicom noseći pušku. Dok su stajali na crvenom svetlu, proveravajući okolinu, ispred njih se pojavio crni kamion koji je skreno desno, navodno ubrzavajući.

Kada su ga zaustavili, jedan od policajaca pomislio je da su upravo naišli na naoružanog osumnjičenog, zbog čega je izvadio pištolj i izašao iz kola, a isto je uradio i njegov kolega.

Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP

Video na kom je prikazan ceo sled događaja, pokazuje kako Nobl izbacuje levu ruku kroz prozor, dok mu jedan od policajaca dobacuje da to učini i sa drugom.

Umesto toga, Dilan napušta svoj pikap, iako ga policajac upozorava da mu nije rekao da to uradi, nakon čega se mladić vraća u vozilo, i ostavlja otvorena vrata.

Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP

Na ponovljen zahtev da pokaže obe ruke, mladić ponovo izlazi iz kamiona, ali ovog puta sa desnom rukom iza leđa, i naizmenični ide ka pozornicima, pa potom unazad, iako mu sada policajci već traže da legne na zemlju.

Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP

Kao odgovor na pitanje šta to ima u ruci i napomenu da će biti upucan ne bude li počeo da sarađuje, Dilan odgovara da "mrzi svoj život", posle čega policajac sa 20 godina iskustva, ispaljuje dva hica u njega.

Pošto je mladić posegao, verovatno refleksno i polusvesno za pojasom, policajac još jednom puca u njega, a kada je mladić zanemario još jednu naredbu da podigne ruke gore - i četvrti put.

Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP Foto: Tanjug/Fresno Police Department via AP

Istraga Ministarstva unutrašnjih poslova koja je u toku, treba da utvrdi da li je sve bilo "po precuduri" ili su postojale i druge opcije. U zavisnosti od njenog ishoda, policajci bi mogli biti i krivično gonjeni.

- Šokirani smo činjenicom da policija Fresna i dalje pokušava da odbrani akciju svojih pripadnika - rekao je Stjuart Čendler, zastupnik Dilanove majke Veronike.

On je naveo da je jedina prihvatljiva reakcija policije na ono što se dogodilo da prihvati odgovornost i posveti se uvođenju promena u način na koji policajci postupaju vršeći svoju dužnost.

Dilanova porodica, koja ističe da bi Dilan danas bio živ, da je policija njegovo ponašanje tretirala kao saobraćajni prekršaj, umesto što ga je pomešala sa drugim osumnjičenim, zbog čega će tužit i grad, ali će postupa protiv gradskih vlasti i dvojica policajaca najverovatnije biti objedinjen.

(Telegraf.rs / Izvor: CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OOUR

    14. jul 2016 | 15:11

    Sto puta mu je rečeno šta treba da uradi!!! Praviš se pametan, eto ti! Uh, što se iznervirah!

  • топлистанадреалиста

    14. jul 2016 | 20:11

    Gradjanski rat u americi je spas za ostatak svijeta!!!..Vrijeme je!!!

  • Miku

    14. jul 2016 | 14:17

    Čisto ko suza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA