≫ 

FRANCUSKA MOBILIŠE 10.000 VOJNIKA: Produženo vanredno stanje, Oland se obratio naciji!

Na kratkoj konferenciji koju je Oland održao nešto pre 4 sata po srednjoevropskom vremenu, saopštio je da među stradalima ima i dece. Naveo je da se ne može negirati da je u pitanju teroristički napad

  • 15

Predsednik Francuske Fransoa Oland je u obraćanju novinarima rekao da je povukao prvobitnu odluku da vanredno stanje ukine 26. jula i produžio ga je na još tri meseca.

Francuska tako mobiliše još 10.000 vojnika koje će rasporediti širom zemlje. Najavljeni pojačani napadi francuske avijacije u Siriji i Iraku, javili su francuski mediji posle Olandovog govora.

NAPAD U NICI OSVETA ISIS-a ZBOG UBISTVA VOĐE: Ovo je samo početak, tvrde islamisti!

On je ranije u četvrtak rekao da vanredno stanje ne može biti više na snazi i da će ga ukinuti, nakon nešto više od osam meseci, 26. jula.

Na kratkoj konferenciji koju je održao nešto pre 4 sata po srednjoevropskom vremenu, saopštio je da među stradalima ima i dece. Naveo je da se ne može negirati da je u pitanju teroristički napad. - Francuska je ponovo napadnuta, strahota je ponovo udarila na Francusku, rekao je Oland. On je istakao da je napad izvršen na nacionalni praznik, koji je simbol slobode. Jasno je da mi moramo sve uraditi da se borimo protiv terorizma... Vozač kamiona je ubijen, ali moramo da vidimo da li on ima saradnike - naveo je.

NOVI UZNEMIRUJUĆI VIDEO NAPADA U NICI: Leševi na sve strane, više od 80 mrtvih! (VIDEO)

On je najavio operacije najvišeg nivoa i produžio vanredno stanje na još tri meseca. Ništa neće uništiti našu volju da porazimo terorizam, rekao je predsednik Francuske.

- Zato sam odlučio da se održi visok nivo policijskih snaga, kao i da pozovem dobrovoljce iz vojske da se pridruže i pomognu policiji - dodao je.

Naveo je da će sve snage biti stavljene na raspolaganje porodicama žrtava i povređenima, i da je solidarnost već pokazana.

Foto: Profimedia/LaPresse Foto: Profimedia/LaPresse

Cela Francuska nalazi se pred pretnjom od islamskog terorizma, moramo da pokažemo apsolutnu opreznost i odlučnost, dodao je.

- Mi ćemo ojačati naše napore u Siriji i Iraku protiv onih koji nas napadaju na našem tlu - rekao je predsednik Oland.

Najavio je da će Nicu posetiti danas, kako bi bio tu da podrži građane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ACCA

    15. jul 2016 | 08:21

    Taj terorizam ste sami stvorili, ni kozne gace nadam se da vam nece pomoći....Ne zalim vas ni malo, uticali ste na raspad Jugoslavije, na ratni tok na dalje, na odstranjivanje Kosova, uništili sa Amerikom i ostalom bandom Gadafija, Sadama, bombardovali nas 99. I sada očekujete da mirno pored Anfela ispitate kafu... Epa nadam se da nećete i da ce se računi kad tad izravnati... Napravili ste od nas robove da radimo za 200 evra mesečno.... KAKO STE ZASLUŽILI TAKO NEKA VAM SE VRACA

  • Građanin

    15. jul 2016 | 11:04

    Kakvo su zlo francuzi podržavali i sejali, takvu sad i berbu imaju. Žalosno je za žrtve, samo ko je od njih pričao za naše žrtve i dece koje su stradale kod nas?

  • топлистанадреалиста

    15. jul 2016 | 10:25

    Neka im pomognu braca iz "bondstila"!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA