STIGLI REZULTATI IZ HAGA o uzroku smrti Dade Vujasinović

Posle ponovljene istrage januara 2009. Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev policiji da prikupi dokaze o ubistvu, uvažavajući veštačenje balističara Vlade Kostića koji je utvrdio da Dada Vujasinović nije mogla sama sebi da nanese rane

  • 1
Radislava Dada Vujasinović Foto: dadavujasinovic.com

Izveštaj Nacionalnog forenzičkog instituta u Hagu o rezultatima veštačenja kojima će se utvrditi uzrok smrti Radislave Dade Vujasinović stigao je u Beograd.

DA LI JE DADA VUJASINOVIĆ UBIJENA? Odgovor će dati HOLANDSKI STRUČNJACI!

Iz Tužilaštva su izvestili da je prevođenje dokumenata u toku.

Radislava Dada Vujasinović ubijena je 8. aprila 1994. godine u svom stanu u Beogradu. Osporavani su rezultati istrage od strane porodice i kolega, da se novinarka ubila lovačkom puškom. Te je istraga ponovljena.

Novo veštačenje otkriva ubicu Dade Vujasinović!

Posle ponovljene istrage januara 2009. Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev policiji da prikupi dokaze o ubistvu, uvažavajući veštačenje balističara Vlade Kostića koji je utvrdio da Dada Vujasinović nije mogla sama sebi da nanese rane.

Slučaj smrti Dade Vujasinović jedan je od prvih koji se našao na onlajn platformi Saveta Evrope za zaštitu novinara i novinarske profesije, koja je pokrenuta u aprilu 2015.

"Srpske vlasti nisu preduzele sve potrebne mere kako bi se rasvetlile okolnosti smrti novinarke nedeljnika Duga", navodi se u ovom dokumentu sa oznakom prvog stepena hitnosti, što je oznaka za najteže povrede bezbednosti novinara i novinarstva.

Forenzički institut iz Haga radi veštačenje ubistva Dade Vujasinović

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je krajem septembra 2015. dokaze u vezi sa smrću novinarke Radislave Vujasinović Nacionalnom forenzičkom institutu u Hagu za potrebe superveštačenja.

Dada Vujasinović je kao novinarka magazina Duga izveštavala sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, a među prvima u Srbiji bavila se istraživanjem organizovanog kriminala i bliskosti podzemlja i politike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    15. jul 2016 | 19:15

    Smehotresno, jesu li oni balističari ili nvo fhp ili slični retardi. Oni bi trebalo da odrede uzrok smrti i da rekonstruišu događaj, a ne da ocenjuju rad srpske policije, za šta su nekompetentni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA