OVA ZEMLJA JE U OZBILJNOM PROBLEMU ZBOG KRŠENJA PRAVILA: Sada preduzima mere kako bi izbegla kaznu EU!

Kako je naveo, budžetom za 2016. godinu je predviđeno dodatno rezanje troškova u iznosu od 346,2 miliona evra ili 0,2 odsto BDP-a, što u slučaju potrebe može biti aktivirano odmah

  • 0

Portugalske vlasti su saopštile danas da bi mogle preduzeti dodatne mere, ako bude bilo potrebe, kako bi dostigle ovogodišnji ciljani deficit i izbegle kaznu Brisela zbog kršenja fiskalnih obaveza.

TURCI PRETRESAJU VOJNU BAZU U KOJOJ JE I NATO: Amerikanci u njoj drže svoje nuklearno oružje

- Portugalska vlada je spremna da usvoji fiskalne mere kako bi ispravila eventualna odstupanja u budžetskoj potrošnji", napisao je portugalski ministar finansija Mario Senteno u pismu Evropskoj komisiji, dodajući da je zvanični Lisabon na putu da ove godine dovede budžetski deficit ispod granice EU od 3,0 odsto BDP-a, prenosi AFP.

Kako je naveo, budžetom za 2016. godinu je predviđeno dodatno rezanje troškova u iznosu od 346,2 miliona evra ili 0,2 odsto BDP-a, što u slučaju potrebe može biti aktivirano odmah.

Uhapšen VOĐA PUČA U TURSKOJ, general Huduti

Budžetom su, kako je dodao, predviđene i mere u iznosu od 196,6 miliona evra koje mogu biti iskorišćene u slučaju većih odstupanja.

Ministri evrozone su se prošle nedelje dogovorili da zvanično pokrenu postupak protiv Portugalije i Španije zbog prekomenog budžetskog deficita.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA