GENERAL OZTURK TVRDI: Nisam planirao, niti predvodio puč!

General je kazao da o tome nema nikakve informacije, kao i da se "borio protiv tih struktura", misleći na Gulenov pokret

  • 1

Bivši komandant vazduhoplovnih snaga Turske, general Akin Ozturk, odbacio je danas optužbe da stoji iza neuspelog vojnog puča u zemlji, tokom kojeg je ubijeno više od 200 ljudi.

 

NEVEROVATNO SAZNANJE O UBICI IZ NICE: Njegov stric otkrio do sada javnosti nepoznat detalj!

 

- Nisam osoba koja je planirala ili predvodila puč. Ne znam ko je to uradio. Prema mom iskustvu, mislim da je (Gulenov pokret) pokušao da izvede puč. Ali ne mogu da kažem ko je to unutar oružanih snaga organizovao i izveo - rekao je Ozturk pred krivičnim sudom u Ankari.

 

General je kazao da o tome nema nikakve informacije, kao i da se "borio protiv tih struktura", misleći na Gulenov pokret.

 

Turski mediji su javili da je potom Ozturku i grupi od još 25 osoba određen pritvor.

 

Foto: Tanjug/AP/Ismail Coskun/IHA

Foto: Tanjug/AP/Ismail Coskun/IHA

 

Agencija Anadolija je prvobitno unela zabunu oko toga da li je Ozturk preuzeo odgovornost za vojni puč. Ta agencija je, naime, prvo javila da je Ozturk priznao da je učestvovao u organizovanju pokušaja puča u Turskoj, da bi tu vest posle povukla, preneo je AP.

 

Vlada u Ankari za pokušaj puča, tokom kojeg je poginulo najmanje 232 ljudi, a povređeno 1.400, okrivljuje pristalice imama Fetulaha Gulena, koji je postao najveći protivnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a nalazi se u dobrovoljnom izgnanstvu u SAD.

 

Gulen je demantovao povezanost sa pučem.

 

Pogledajte vesti koje su obeležile dan:

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA