TVOJA MAJKA MI JE PRESUDILA, SADA ĆU TI JA SUDITI: Jeziva priča iz zatvora koja će vas šokirati

- Nigde nije bilo da je pritvorenik sin sutkinje. Da smo imali takvu informaciju, reagovali bismo. Zna da se pojavi slučaj da su zatvorenici policajci, rodbina policajaca ili zaposlenih u zatvorskom sastavu, pa se uvek pazi oko takvih osoba da se izbegnu mogući sukobi - rekao je Čumpek

  • 9

U zatvoru Remetinac u Hrvatskoj dogodilo se nešto što istorija zatvora ne pamti. U jednoj ćeliji završili su sin od sudije, i dva momka kojima je ista ta žena presudila.

Kada su zatvorenici saznali da je tu sin od žene koja ih je kaznila, surovo su maltretirali momka, zlostavljali ga i tukli. O svemu tomeje ćutao, a onda više nije mogao da izdrži... 

- Kada sam tek došao u Remetinec, bili su jako ljubazni prema meni. Međutim, nakon par dana počela su najpre verbalna zlostavljanja - nisi dobro očistio sobu, popio si previše kafe i slično. Ubrzo je počelo i fizičko zlostavljanje koje se povećavalo iz dana u dan. Tukli su me rukama, nogama, sapunom koji su stavili u čarapu i palicom koju su napravili od časopisa. Š. K. me prisiljavao na oralni seks, a kada sam odbio, urinirao je po meni. Vrelom vodom su me polivali po ruci, a na kraju su mi žiletom urezali slovo na ruku. Tražili su me da ližem čučavac, a onda su uzeli metlu... - ispričao je ovo 23-godišnji mladić koji se početkom ove godine našao u Remetincu zbog pretnji svojoj sestri, a koji je nakon toga od dvojice svojih cimera iz ćelije proživeo neopisiva zlostavljanja, prenosi Jutarnji list.

Ova strašna priča iz hrvatskih zatvora zvuči još strašnije kada se sagleda njen kontekst. Naime, povod zlostavljanja, ili bar povećanje njegovog intenziteta, od strane cimera po svemu sudeći je bila činjenica da je majka 23-godišnjaka sutkinja jednoga suda na području Zagreba, a koja je ranije jednog od zlostavljača osudila.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Zlostavljanje je počelo u blažem obliku i trajalo je par dana, ali onda su ga u jednom trenutku pitali čime mu se bave roditelji, a on im je ništa ne sluteći odgovorio da mu je majka sutkinja.

- Mislim da mi je tvoja majka sudila - rekao je jedan od zlostavljača Š. K. (18) tačno zatim opisavši izgled sutkinje - majke 23-godišnjaka.

Nakon šestomesečne istrage, Županijskog državnog  u Velikoj Gorici nedavno je podiglo optužnicu zbog ovog događaja protiv Š. K. i G. B. (19) koji su sa 23-godišnjakom delili ćeliju u Remetincu, a terete se za silovanje i pokušaj silovanja 23-godišnjaka.

Naime, na teret se jednom od njih stavlja da je 23-godišnjaka silovao drškom od metle koju su imali u ćeliji za čišćenje prostorija.

Obojica okrivljenih su se na ispitivanju branila ćutanjem, ali niz svedoka potvrdio je navode 23-godišnjaka koji je rekao da su ga zlostavljali pune dve nedelje. Kako je moguće da stražari nisu ništa videli, odnosno zašto on to nije prijavio. Prema njegovim tvrdnjama - bojao se.

- Rekli su mi da će me ubiti, da će mi ubiti majku, da će me razrezati na komade i silovati mi sestru - otkrio je 23-godišnjak.

Čitavo vreme zlostavljači su pazili da ih niko od pravosudnih policajaca ne vidi, a čak su ga za zlostavljanje prebacili na krevet koji se ne vidi kroz špijunku na vratima. Žrtva je ipak, ne mogavši da izdrži zlostavljanje, odlučila da sve prijavi stražarima, a ispričao je da mu je bilo svejedno hoće li ga zbog toga i ubiti.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

 

Kada su izašli toga dana na šetnju u dvorište, čuvaru je signalizirao sklopljenih ruku da ga kasnije pozove da mu nešto kaže nasamo. Čuvar ga je ubrzo nakon toga pozvao na stranu i kada je 23-godišnjak počeo da govori i da iznosi strašne detalje, u zatvoru je nastala prava uzbuna.

Ubrzo su mladića prebacili u ambulantu gde je pregledan i gde je dobio lekove. Na ruci je imao inficiranu opekotinu od vrele vode kojom su ga polivali. Na ruci žiletom urezano slovo.

Ispod majice je bio pun modrica od sapuna u čarapi. Ubrzo je iz zatvora odvezen na pregled u nekoliko bolnica gde je napravljena dokumentacija o povredama. Pokrenuta je i hitna istraga, kako ona kriminalistička protiv osumnjičenog, tako i ona interna u zatvoru kako bi se utvrdilo je li u postupanju čuvara bilo propusta. Saslušano je niz čuvara, vođa smena i upravnika Remetinca, Damir Čumpek.

Kako se moglo dogoditi da sin sutkinje završi u istoj ćeliji s osobama koje je njegova majka osudila? Jednostavno iz dokumentacije s kojom je 23-godišnjak doveden u zatvor nije bilo moguće videti takvu vezu.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Nigde nije bilo da je pritvorenik sin sutkinje. Da smo imali takvu informaciju, reagovali bismo. Zna da se pojavi slučaj da su zatvorenici policajci, rodbina policajaca ili zaposlenih u zatvorskom sastavu, pa se uvek pazi oko takvih osoba da se izbegnu mogući sukobi - rekao je Čumpek.

Međutim, zabrinjavajuće je da niko od stražara nije video povrede koje je 23-godišnjak imao, a neke od njih su prema medicinskoj dokumentaciji bile vidljive. Naime, na pregledu u bolnici je zabeleženo da je osim povreda na telu oštećeni imao i podlive na jagodici i usni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    19. jul 2016 | 09:32

    Dakle, Hrvati tako nešto strašno da rade, ajde molim vas. Oni nekoga da muče? To u istoriji nije poznato.

  • Miki

    19. jul 2016 | 07:24

    To je sudstvo. I sin sudije nije postedjen. Ovde ne ide ni u zatvor kad zgazi i ubije na pesackom prelazu. Sruse celu ulicu i ne znaju ko je. Bravo Hrvatsko sudstvo.

  • starica

    19. jul 2016 | 06:02

    E bas u ovakvo drustvo treba i siledzija i ubica devojcice Andjeline i ubica iz Zitista da budu smesteni. Veselo drustvo, uvek spremno na nove "igrice".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA