VIKILIKS ISPUNIO PRVI DEO OBEĆANJA: Objavljeno skoro TRISTA HILJADA mejlova Ergodanove stranke

Vikiliks je objavio 294,548 mejlova turske vladajuće partije

  • 1

Baš kako su i najavili Vikiliks je objavio skoro trista hiljada mejlova turskih političkih struktura, dok se očekuje još 500.000 dokumenata.

VIKILIKS ĆE OTKRITI PRAVU ISTINU O TURSKOJ: Uskoro stižu šokantni dokumenti, SPREMITE SE!

"Spremite se za borbu kada objavimo više od 100.000 dokumenata o strukturama političke moći Turske", objavljeno je juče na Tviter nalogu Vikiliksa.

Ubrzo nakon toga, Vikiliks je saopštio da je pretrpeo hakerski napad, navodeći da nisu sigurni koji je izvor napada, ali da tajming ukazuje na grupu iz turskih državnih struktura ili njihovih saveznika.

Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, poznati sajt je obećao da će danas objaviti prvi deo od ukupno 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata, što je i učinio, kada je večeras obelodanio 294,548 mejlova turske vladajuće partije.

Pre prvobitno zakazanog objavljivanja dokumenata, Vikiliks je upozorio javnost da se će turska vlada verovatno izuzetno potruditi da spreči objavljivanje informacija, ili bar da one dospeju do turske javnosti.

Podsećamo, najmanje 290 osoba, među kojima je bilo 100 pučista, ubijeno je tokom pokušaja državnog udara koji je izveo deo vojske u Turskoj prošlog petka.

Vlasti odane predsedniku Tajipu Erdoganu, nakon propalog puča, uhapsile su oko 6.000 ljudi, a izdato 3.000 naloga za hapšenje predstavnika pravosuđa, uz njegovo obećanje da će očistiti državna tela od "virusa" koji je izazvao pobunu.

Inače, predsednik Erdogan optužuje Klerika Fethulaha Gulena da stoji iza zavere.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA