PUČISTI VEĆ VIDELI PAD ERDOGANA: Za ove stvari bi odgovarao da je državni udar uspeo

Pronađena je i peticija da se pokrene sudski postupak protiv turske vlade, i to u kancelariji državnog tužilaca Mehmeta Sela u Istanbulu

  • 0

Pučisti koji su organizovali vojni udar u Turskoj planirali su da optuže predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i njegov bliski krug saradnika za podržavanje terora kroz pregovaranje sa Kurdskom radničkom partijom (PKK), objavili su turski mediji pozivajući se na dokumente koje je otkrila policija, piše RT.

DA LI ĆE NATO IZBACITI TURSKU IAKO MU ČUVA NUKLEARNO ORUŽJE? Erdogan gura sam sebe u propast, Amerikanci besni

Pronađena je i peticija da se pokrene sudski postupak protiv turske vlade, i to u kancelariji državnog tužilaca Mehmeta Sela u Istanbulu. Sel je priveden nakon propalog puča.

Da su pučisti uspeli u svrgavanju Erdoganovog režima prošlog petka, pokrenuli bi istragu na temelju teze da su Erdogan i njegovi saradnici "počinili zločin pomaganja naoružanoj terorističkoj organizaciji, i to tako što su ignorisali terorističke pripreme napada", otkrio je izvor iz turskog tužiteljstva u razgovoru za agenciju Anadolija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pronađena peticija nije potpisana, ali je datirana u 2016. godinu, a na njoj stoji kako Erdogan i ostali treba da budu izvedeni pred pravdu zbog "procesa rešavanja" kurdskog pitanja, koji u Turskoj traje decenijama.

Dokument je naslovljen na Kancelariju glavnog državnog tužilaca u Inegolu, u Bursi. Turske vlasti optužuju se za "podržavanje" PKK, koju se u Turskoj smatra terorističkom organizacijom.

Najteže su optuženi Erdogan, ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala, šef obaveštajne službe Hakan Fidan, guverneri provincija, bivši premijer Ahmet Davutoglu i bivši zamenici premijera Besir Atalaj i Jalcin Akdogan, a tereti ih se za provođenje mirovnih razgovora s vođstvom PKK-a od 2009. do 2015. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA