SRAMOTA U HRVATSKOJ: Ćerku držao u kokošinjcu, sina godinama tukao, i NE IDE U ZATVOR

Automehaničar D. U. (39) iz severoistočne Hrvatske, godinama je fizički i psihički zlostavljao porodicu

  • 9

Sin i ćerka osuđenog su kroz suze opisivali višegodišnje zlostavljanje koje je vršio njihov otac, automehaničar iz severoistočne Hrvatske. Majka nije bila pošteđena batina, ali je ona uspela da ode.

- Tata nas je držao kao pse na lancu. Govorio je mami da je glupača i kurva i tukao je rukama i nogama po licu i stomaku. Osećala sam se jadno. I prema meni je bio bezobrazan i tukao me uz psovke. Jednom do dva puta nedeljno me je zaključavao u prostoriju gde je nekada živela baka, a gde sada držimo piliće- ispričala je trinaestogodišnja devojčica.

- Dok je mama živela sa nama, tata se pravio fin, a onda je ona otišla jer više nije htela takav život. Ja sam morala da kuvam i spremam. I mog brata je tukao. Nismo imali ništa. Osećala sam se grozno. Zanima vas šta je bilo sa mojom kosom? Tata je uzeo nož i odsekao je. Imala sam veoma dugu kosu, a on je taj dan bio ljut i razbijao je stvari po kući- rekla je devojčica kroz suze dok je prepričavala okolnosti u kojima su živeli od 2012. do leta 2015. godine.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

POTRESNA ISPOVEST ALEKSANDRE: Moja ćerka se ubila jer je silovana. Ja sam zato htela da UBIJEM 8 ljudi (FOTO)

Svoju priču je kroz strah ispričao i dvanestogodišnji sin optuženog:

- Kada se tati nije sviđao ručak, urlao bi na mamu i nazivao je kurvom i glupom pijandurom, psovao je i tukao. Ponekad bi je i šutnuo napolje iz kuće i ne bi joj dao da uđe. Baka ga je smirivala, pa je nju zaključavao u kuću i vukao za kosu. I prema meni je bio loš. Nazivao me je majmunom i konjem, i govorio da ne znam ništa. Kada smo bili na sudu, nisam hteo da svedočim i to ga je razljutilo. Digao me je i bacio na pod. Imao sam povredu na glavi, i umesto da me odvede kod doktora, tata me je tuširao hladnom vodom- ispričao je sin i dodao da mu je jedini oslonac bila sestra.

- Sinu je govorio da je mutav i glup na mene. Tukao ga je čak i nekakvom strelom. Budio ga je u toku noći i bacao na pod. Jednom ga je, ničim izazvan, udario ručkom kišobrana u levo oko i uho, a onda i šakom u čelo. Zatvarao ga je sa sestrom u kokošinjac i psovao im Boga. Mene je nazivao kurvom i pijandurom. Svakodnevno me je udarao pesnicom u glavu pa sam išla kod doktora. Ćerci je prigovarao za kuvanje. Odveo joj je psa kog je volela- izjavila je majka dvoje dece koja je, po mišljenju suda, pokazala pasivnost kada je trebala da zaštiti decu.

Ona je objasnila i da je njen sada bivši muž sa 14 godina imao nesreću na bazenu u kojoj je zadobio povredu mozda i proveo 22 dana u komi.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Optuženi je odbacio sve tvrdnje i izjavio da "nije njegova krivica što je bračna zajednica postala nepodnošljiva".

- Supruga je prema meni bila agresivna, razbijala je stvari i bacala ih po kući. Stavljala mi je nož pod vrat. U početku smo oboje pušili marihuanu, a ja sam propušio zbog nje. Ponekad bi me kući čekala sa džointom, ali nikad nismo pušili pred decom. Nisam je tukao ni vređao, ona je nasrtala na mene. Prošle godine je završila u zatvoru na deset dana jer nije plaćala porez državi, a imali smo firmu. Ostao sam sam sa decom, a kuća je bila toliko prljava da smo deca i ja dobili vaške. Ja sam kuvao, i deca su mi pričala da kuvam bolje od mame, a ja sam ih učio šta sam znao i umeo. Nisam ih prisiljavao, želeli su da se osete korisno. Ma kakvo kažnjavanje i zaključavanje u kokošinjcu? Ćerci sam skratio kosu zbog vaški, a nismo mogli da nađemo makaze, ali su svi hvalili njenu frizuru. Nije je bolelo. Iako mi je Centar za socijalni rad dodelio starateljstvo u januaru 2015. godine, puštao sam ih da idu kod majke- branio se otac.

Zbog trogodišnjeg maltretiranja porodice, D. U. je nepravosnažno osuđen na samo 10 meseci zatvora i dve godine uslovno. Prilikom izricanja kazne, sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir njegovo psihičko stanje i smanjenu sposobnost shvatanja sopstvenog postupka, dok je otežavajuća okolnost bila "količina kriminalnih radnji kojima je zadirao u telesni integritet" dece i supruge, prenosi sajt Jutarnji.

Iz medicinske dokumentacije su saznali da ima paranoidne crte ličnosti i da postaje neuračunljiv samo u situaciji kada njegovo agresivno ponašanje proizilazi direktnoiz konfliktnog odnosa sa suprugom.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. S

    21. jul 2016 | 17:53

    Bilo bi jako korisno kad bi se okrenuli takvim ludacima, a ne da se bave Srbima. Njima je samo najveća briga, šta rade, i kako napakostiti SRBIMA. MANITE nas i zbrinjavajte vaše LUDAKE, A IMATE IH........OHO, HO.

  • Imenjak

    21. jul 2016 | 14:58

    Eto krvnika

  • E to ti je to

    21. jul 2016 | 14:13

    Cudo u Poskokovoj dragi. Zato je Ante sa nikovima Jaca, Manda, Biljana NK...takav kakav je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA