PORODICA STEPINCA ODUŠEVLJENA PRESUDOM: Ono što su izgovorili o zločincu zaboleće i Srbe i Hrvate (VIDEO)

- U ime cele porodice mogu da kažem da je bilo strašno šta smo sve doživeli. Tokom ovih godina su se događale različite tragedije, ali danas ne želim o tome da pričam jer je presuda pokazala da nisu bili u pravu - rekao je Boris Stepinac

  • 12

Boris Stepinac, rođak Alojzija Stepnica, oglasio se nakon današnje presude i iskazao svoje zadovoljstvo, sreću i mir koji oseća nakon mnogo godina. Kako je rekao, cela njegova porodica je dugo nosila "teret" kojeg je napokon razrešena!

SRAMOTA VEKA: Rehabilitovan Alojzije Stepinac

- Osećam se izvrsno, miran sam, ali nisam očekivao da će biti ovako brzo rešeno. Skinuta je ljaga sa katoličke crkve, sa kardinala, sa Hrvatske. Presrećan sam zbog svoje dece, svojih unuka. Više sam nego srećan - rekao je vidno uzbuđeni Boris.

On je dodao da ga veseli otvorenost i pravednost hrvatskog suda.

- U ime cele porodice mogu da kažem da je bilo strašno šta smo sve doživeli. Tokom ovih godina su se događale različite tragedije, ali danas ne želim o tome da pričam jer je presuda pokazala da nisu bili u pravu - dodao je.

Foto: Profimedia/AKG Foto: Profimedia/AKG

Podsećamo, u Rimu je nedavno održan prvi sastanak mešovite katoličko-pravoslavne komisije kojoj je povereno da zajednički razmotri ulogu Alojzija Stepinca pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata.

- Jedan od motiva je i taj što je u toku postupak koji vodi Vatikan, sa svih strana su krenuli sistematski napadi, blatili su njegovo ime - kazao je Boris.

Inače, katoličko-pravoslavna komisija je osnovana na inicijativu pape Franje zbog protivljenja SPC Stepinčevoj kanonizaciji. SPC smatra da se Stepninac nije dovoljno zauzeo za pravoslavce, Srbe, Jevreje i Rome koji su u vreme NDH bili proganjani.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    22. jul 2016 | 15:14

    Kad se okrenem oko sebe i kad vidim sta se sve desava u cijelom regionu bivse Jugoslaije, svaki put iznova shvatim da je Titov rezim slao na robiju prave ljude. Zao mi je samo sto ih nije vise potamanio jer da jeste, niko danas ne bi pravio svece od ovakvih monstruma.

  • Sarmat/B.Luka

    22. jul 2016 | 14:24

    Hahaha...imaju originalni snimci gde pogan stepinac za pojasom nosi futrolu sa pistoljem...da nije sa njim mozda bacao vodicu...

  • Deksi

    22. jul 2016 | 13:34

    Izgleda da su Srbi u Jasenovcu izvrsili kolektivno samoubistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA