SRBIN VOĐA NARKO-BANDE U ČESKOJ: Krio je drogu vrednu više od 36 MILIONA EVRA! (FOTO)

Grupa nije komunicirala preko mobilnih telefona ni interneta, već su se sastajali, kako je rečeno, u različitim delovima Evrope. Vrednost zaplenjene droge je oko milijardu čeških kruna, odnosno više od 36 miliona evra

  • 0

Sedmočlana kriminalna grupa koja je juče uhapšena u zajedničkoj operaciji češke, mađarske i švedske policije osumnjičena za proizvodnju 3,9 tona amfetamina suočava se sa kaznom od 18 godina zatvora, saopštile su češke vlasti.

Ovo je Srbin zbog kog su Česi ODLEPILI za BREGOM I KUSTOM! (FOTO) (VIDEO)

Grupa na čijem čelu se nalazi Šveđanin srpskog porekla, otkrivena je na severu Češke, u oblasti Bohemia. Kada su specijalne jedinice upale u kuće članova bande zatekli su ih u donjem vešu, potpuno iznenađene.

Srbin u svom restoranu deo za pušenje obeležio po najpoznatijoj LJUBAVNICI NA SVETU (VIDEO)

Međutim, u garaži i pomoćnim prostorijama u kući pronađene su labaratorija i ogromna količina supstanci neophodnih za proizvodnju amfetamina. Identiteti uhapšenih nisu saopšteni.

Četiri člana grupe uhapšeno je u Češkoj i trenutno se nalaze u pritvoru u Pragu, dok će troje koji se trenutno nalaze u pritvoru u Švedskoj biti isporučeni Češkoj u roku od 30 dana, saopštili su policijski zvaničnici u Češkoj.

Printskrin: iDNES.tv Printskrin: iDNES.tv

- Dvoje uhapšenih delimično su priznali krivično delo - rekla je Petra Žilova, državni tužilac u Češkoj.

Ona je dodala da su svi uhapšeni bili poznati policiji od ranije.

- Upleteni su u ove i slične radnje već 10 do 20 godina - rekla je ona, a zatim dodala: "Njihov način života je zločin".

Ovu grupu češka policija počela je da istražuje 2014. godine. Članovima grupe zaplenjeni su automobili, nektretnine i gotovina u vrednosti od 16 milona evra.

Pre ove akcije, švedske i češka policija uhapsili su nekoliko kurira, za koje se veruje da su sarađivali sa ovom grupom. Švedski mediji pišu da je ova grupa bila dobro organizovana, da su njeni članovi bili podeljeni od onih koji se bave finansijama, do onih koji se bave prozvodnjom i distribucijom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na licu mesta, u navećoj laboratoriji za proizvodnju afetamina koji je češka policija otkrila, pronađeno je 700 litara hemikalija neophodnih za proizvodnju ove sintetičke droge i oko 600 litara otpada nastalog prilikom proizvodnje.

Svi ametamini koja je ova grupa proizvodila namenjeni su švedskom tržištu. Švedski mediji pišu da je prema rečima stručnjaka u labaratoriji u kući ove bande proizvedeno najmanje 3,5 tona amfetamina.

Policija je saopštila da je ova grupa distribuirala amfetamine po celoj Švedskoj, najviše u okolini Malmea, tokom prethodnih pet godina.

Grupa nije komunicirala preko mobilnih telefona ni interneta, već su se sastajali, kako je rečeno, u različitim delovima Evrope. Vrednost zaplenjene droge je oko milijardu čeških kruna, odnosno više od 36 miliona evra.

Kako pišu švedski mediji optuženima preti od 10 do 18 godina zatvora.

(Telegraf.rs / Izvor:Lidovky.cz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA