≫ 

OTKRIVEN IDENTITET NAPADAČA IZ CRKVE: Šetao sa nanogicom, hteo da pobegne u Siriju!

Adel Kermiš (19) se nalazio u kućnom pritvoru, bio je pod nadzorom i nosio je nanogicu koja se svakog prepodneva deaktivirala na nekoliko sati kako bi on mogao slobodno da se kreće, što se i poklapa sa vremenom napada

  • 2

Jedan od dvojice napadača, koji su ubili sveštenika u crkvi na severu Francuske, danas je i zvanično identifikovan kao 19-godišnji Adel Kermiš, dok je identifikacija drugog u toku.

NATERALI SVEŠTENIKA DA KLEKNE, PA GA ZAKLALI: Pre ubistva islamisti izvodili obred, snimali i pričali na arapskom!

Francuski tužilac je izjavio da je Kermiš bio poznat od ranije obaveštajnim službama i da je bio dva puta uhapšen u pokušaju da ode u Siriju.

OVOM SVEŠTENIKU SU PREREZALI GRKLJAN U SRCU FRANCUSKE: Bio je divan čovek, vernici su ga voleli (FOTO)

- On se nalazio u kućnom pritvoru, bio je pod nadzorom i morao je da nosi uređaj za eletronsko praćenje ("nanogicu") - naveo je tužilac Fransoa Molen.

ZAKLALI SVEŠTENIKA PRE NEGO ŠTO SU UPUCANI: Krvavi detalji napada u francuskoj crkvi!

Foto: Facebook Foto: Facebook

Uređaj bi svakog prepodneva bio deaktiviran nekoliko sati svakog kako bi se on mogao slobodno kretati, što se i poklapa sa vremenom napada.

Prema rečima tužioca, Kermiš je bio uhapšen u Nemačkoj 2015. godine kada je pokušao da se priključi ekstremistima u Siriji koristeći ličnu kartu svog brata. Posle dva meseca uhapšen je u Turskoj koristeći dokumenta svog rođaka.

U napadu u crkvi u mestu Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini Ruana, dva muškarca naoružana noževima su lokalnom svešteniku prerezali vrat, a jednu osobu povredili, pre nego što ih je policija ubila.

Tužilac Molen kaže da povređeno lice više nije u kritičnom stanju.

Agencija takozvane Islamske države, Amak, objavila je saopštenje u kojem se kaže da su "vojnici" te terorističke organizacije izvršili današnji napad u crkvi na severu Francuske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA