Zaklani sveštenik darovao zemljište i novac za izgradnju DŽAMIJE

Zemlju na kojoj je 2000. sagrađena džamija u gradiću Sent Etjen di Ruvre darovala je upravo Katolička crkva, dok je sam sveštenik Žak Amel (84) puno puta davao novčani prilog za njenu izgradnju

  • 10

Svet je pre nekoliko dana potresla vest o svešteniku kojeg su džihadisti zaklali crkve odrubili glavu, a imam džamije u gradiću Sent Etjen di Ruvre, Muhamed Krapala, otkrio je da je u tom gradu džamija izgrađena upravo zbog  sveštenika Žaka Amela koji je mnogo puto davao novčani prilog.

IDENTIFIKOVANI: ISIS objavila video sa dvojicom napadača iz francuske crkve!

- Ubistvo mog najboljeg prijatelja, sveštenika Žaka Amela, kojeg su zaklala dvojica pripadnika ISIS-a, gnusan je teroristički čin koji me je šokirao. Mučki su ubili divnog i plemenitog čoveka koji je čitav život služio drugima i pomagao ne samo hrišćanima već i muslimanima. Mi, muslimani, naprosto smo šokirani i ne znam šta da kažem u ovoj teškoj situaciji osim da pozovem sve muslimane širom Francuske da svoje molitve posvete tom divnom čoveku- rekao je Muhamed Krapala.

Zemlju na kojoj je 2000. sagrađena džamija u gradiću Sent Etjen di Ruvre darovala je upravo Katolička crkva, dok je sam sveštenik Žak Amel (84) puno puta davao novčani prilog za njenu izgradnju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Često sam se nalazio s prijateljem sveštenikom Žakom i uvek smo razgovarali kako ojačati suživot muslimana i hrišćana, kako u našem gradiću tako i uopše, te kako da iskorenimo radikalizam. Do ovog zločina u našem gradiću svi su živeli i disali jednako. Ti teroristi već 18 meseci ubijaju i napadaju civile, a sada su počeli napadati verske simbole i ubijati sveštenike, što nije dopustivo i nije razumno – ističe imam Muhamed Krapala.

Kao i imam Krapala, tako su i ostali muslimani u ovom gradiću bili šokirani terorističkim činom, pa su požurili da upale sveću i polože cveće na mjesto zverskog ubistva sveštenika, za kojeg imaju samo reči hvale.

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanpedo

    28. jul 2016 | 09:34

    Ovi sto su ovo uradili, nisu uradili u ime nikakve vere vec NEVERE. Ovo ne moze opravdati nikakva vera a pogotovo ne islam

  • DraganMb

    28. jul 2016 | 09:53

    R.I.P.

  • marsovac

    28. jul 2016 | 10:33

    Ništa iznenađujuće.Nije mi žao Francuza i NATO alijanse koji su na Srbe izručili više bombi nego na Afganistan,Irak i Siriju zajedno.Šta ste posejali sad berete.To su vaši"borci za ljudska prav".Samo tako nastavite i rezultat će biti 1:0 za ISIL.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA