≫ 

NAJLEPŠE SEĆANJE NA BATU I GAGU: Svi na PATOSINEMU u Smederevo! (FOTO)

U Smederevu ponovo radi bioskop na otvorenom, a trajaće do 26. avgusta

  • 0

Ove godine, PATOSINEMA! u Smederevu u sećanje na Batu Živojinovića i Gagu Nikolića prikazuje šest domaćih kultnih filmova.

Četvrtu godinu zaredom, Smederevci i njihovi gosti, imaju prilike da uživaju u filmskom pikniku pod nazivom PATOSINEMA!, koji organizuje omladinsko pozorište PATOS. Ovom manifestacijom PATOS podseća na nekadašnja, letnja druženja u Smederevu kraj bioskopa na otvorenom, a ujedno se posetiocima nudi mogućnost da besplatno pogledaju zanimljiv repertoar koji nastaje najčešće iz saradnje sa Geteovim, Institutom Servantes i ambasada nekoliko zemalja u Srbiji.

Bioskop uvek mladog i slobodnog duha, prikazuje filmove različitih žanrova tokom leta u divnom ambijentu Dunavskog parka u Smederevu. Uz lampione, piknik ćebad i dobru atmosferu, ljubitelji sedme umetnosti i ove godine očekuju različita filmska ostvarenja.

Printskrin: Youtube/Filmovi Serije Printskrin: Youtube/Filmovi Serije

U okviru manifestacije "Kultno leto", PATOSINEMA! će ove godine imati nešto drugačiji program, jer su organizatori poželeli da prirede svojevrsan omaž dvojici preminulih velikana srpske kinemoatografije, Draganu Nikoliću i Bati Živojinoviću. Otuda su prve četiri večeri programa, žanrovski podeljene na komediju, dramu, akciju i ratni, (prošlog i predstojećeg vikenda, 28. i 29. jula) u znaku domaćih filmova za sva vremena, a takođe će i poslednji deo ovogodišnjeg programa biti "Batino veče" i "Gagino veče".

Printskrin: Youtube/yugosound Printskrin: Youtube/yugosound

U međuvremenu, moći ćemo, sada već tradicionalno, da pogledamo i ostvarenja popularnih japanskih anima ("Dečak i zver", "Himna srcu", "Gospođica Hokusai", i "Imperija leševa"), ali i program uveden prošle godine pod nazivom "Cinema Fresh", u okviru kojeg se prikazuju prvi filmovi domaćih mladih autora. Ove godine to su "Varvari" (režija: Ivan Ikić) i "Odumiranje" (režija: Miloš Pušić).

Projekcije su zakazane svakog četvrtka i petka u 21.00 i trajaće sve do 26. avgusta.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA