ZAŠTO AMERI ŽELE TRAMPA U BELOJ KUĆI? Ovaj besni mladić odgovara na to umesto nas (VIDEO)

Zbog toga što je bio protiv pohoda na Irak 2003. godine, zbog svoje spremnosti da bude politički nekorektan i zbog toga što nije političar od karijere samo su neki od razloga zbog kojih će mnogi Amerikanac u novembru glasati za Trampa

  • 11

Utorak posle prvog ponedeljka u novembru, kada se tradicionalno održavaju američki predsednički izbori, ove godine pada 8. tog meseca.

Republikansku partiju će predstavljati Donald Tramp, a Demokratsku partiju - Hilari Klinton.

Oboje su ekstremno nepopularni, kao nijedni kandidati pre njih, i veliko je pitanje ko će pobediti kada dan izbora dođe. Ankete pokazuju da su praktično izjednačeni, ponekad ona ima prednost a ponekad se on odvoji.

Međutim, jaz između glasača Trampovih i onih koji su za Klintonovu je ogroman. Nju podržavaju oni koji su za status kvo, a njega oni koji žele da se politika obrne naglavačke.

Jedan od tih drugih je ovaj mladić iz Majamija, koji u pet tačaka objašnjava zašto glasa za Trampa, odnosno zašto je glasao tokom unutarstranačkih izbora; sve što je rekao se lako prenosi i na same državne izbore.

Foto-montaža: Profimedia, AFP Foto-montaža: Profimedia, AFP

Pa, zašto?

1. Zbog toga što je bio protiv pohoda na Irak 2003. godine, čime je dokazao da nije ratnohuškački jasteb.

2. Zbog svoje spremnosti da bude politički nekorektan, čime pokazuje da je autentičan i iskren, što političari generalno nisu jer se boje da će izgubiti glasove.

3. Zbog toga što Donald Tramp nije političar od karijere i zbog toga što ima iskustva u stvarnom svetu.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

4. Zbog toga što sam finansira svoju kampanju, zbog čega neće biti u džepu finansijskih i korporativnih elita.

5. Zbog toga što će doneti kraj dvostrukim standardima koji su postojali toliko dugo vremena. Po mišljenju mnogih Amerikanaca, Ameriku gazi i ponižava ko stigne, a Amerika mora da bude fina prema svima i svi je iskorišćavaju. Po mišljenju mnogih Amerikanaca.

Drugi dvostruki standard je rasistički, uperen protiv belaca u Americi; američki belci ne smeju da pričaju o svom samo-očuvanju već treba da se izvinjavaju i da ćute, i da se ne ponose onim što su. Po mišljenju mnogih belih Amerikanaca.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarmat/Banja Luka

    31. jul 2016 | 13:30

    Ameri,izbori moraju biti fer i demokratski, inace ce mo vam mi srbi udariti sankcije,a mozda bas i bombardujemo.

  • Opa bato

    31. jul 2016 | 14:24

    Ameri su naročito fini bili prema stanovnicima Hirošime i Nagasakija 1945. godine, prema narodima Vijetnama, Srbije, Libije, Sirije, Iraka... Ali, mnogi ovde navijaju za Trampa jer se nadaju da će to prestati.

  • Maca

    31. jul 2016 | 15:05

    Tramp se finansira sam. HiTlari finansira Soros (bar delimično). Ali, ako HiTlari dođe na vlast, platiće ceo svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA