≫ 

VIRUSOM NA PUTINA: Na meti hakera ruska vojska i VLADA RUSKE FEDERACIJE

Hakerima je cilj bio da ovim virusom špijuniraju dvadesetak vladinih organizacija na ruskoj teritoriji, rekli su iz Saveznog veća za sigurnost

  • 2

Obaveštajna služba u Rusiji tvrdi da je otkrila hakerski napad s ciljem špijuniranja kompjuterskih javnih ustanova, a virus je poslat u običnom atamčmentu uz imejl, što je hakerima omogućilo da pristupe podacima i prisluškuju telefonske razgovore, kao i da sami aktiviraju kamere i time neometano imaju video-nadzor.

Hakerima je cilj bio da ovim virusom, da nije otkriven, špijuniraju dvadesetak vladinih organizacija na ruskoj teritoriji, rekli su iz Saveznog veća za sigurnost (FSB).

- Ciljane organizacije su bile, pored vladinih, i vojne ustanove i vojno-industrijska preduzeća, i sve važne infrastrukture u zemlji - dodali su u saopštenju FSB, prenosi portal Direktno.hr.

RUSI HAKOVALI KOMPJUTERE HILARI KLINTON?! Panika u Americi posle najnovijeg napada hakera

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ruskaobaveštajna služba tvrdi da je taj virus poslat u običnom atamčmentu uz imejl, što je hakerima omogućilo da dobiju pristup poverljivim podacima, kao što su podaci o prometu, prisluškivanje telefonskih razgovora, aktiviranje kamera i neomtan pristup video-nadzoru, a mogli su čak da saznaju i koje tipke na tastaturi su aktivirane.

Hilari Klinton ima finansijera, i to kakvog: Dobila 25 miliona dolara od Soroša!

Ovo saopštenje došlo je u momentu kada američka Demokratska stranka sumnjiči Rusiju, čiji je predsednik Vladimir Putin, za objavljivanje u javnosti mejlove kojima su pokazali da su čelni ljudi stranke favoritovali Hilari Klinton u odnosu na Bernijera Sandersa za predsedničkog kantidata na predstojećim izborima u SAD.

Kremlj je odbacio ovakve optužbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA