≫ 

HRVATSKI MINISTAR PRETI SRBIJI: Prestanite s propagandom koja liči na 90-te i MILOŠEVIĆA, inače nema ništa od EU!

Ako Srbija ne izmeni Zakon o regionalnoj jurisdikciji Hrvatska joj neće dopustiti da nastavi pregovore sa EU - rekao je Miro Kovač

  • 47

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač poručio je danas srpskim vlastima da se "odmaknu od (Slobodan) Miloševićeve retorike i istakao da Hrvatska neće dozvoliti da Srbija zatvori poglavlja 23 i 24 sa ovakvim Zakonom o univerzalnoj jurisdikciji.

Mihajlović: Kritike iz Hrvatske nisu bitne, jer nas EU podržava

Komentarišući izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da "Hrvatska rehabilituje NDH i zločince iz zadnjeg rata", Kovač je u emisiji "Točka na tjedan" na N1 rekao da vlasti u Beogradu treba da se "odmaknu od retorike kakvu je imao Milošević".

- Jasno smo poručili vlastima u Srbiji da prestanu sa propagandom koja podseća na devedesete godine i Miloševićevu agresiju. Prestanite s tim! Nikome nećemo dopuštati, a posebno ne naslednicama agresora, da nam takve poruke upućuju. To neće ići, počnite da radite na evropeizaciji društva. Uhvatite se posla - naveo je Kovač.

On je rekao da Hrvatska, ako Srbija ne izmeni Zakon o regionalnoj jurisdikciji koji je, smatra, protivan regionalnoj saradnji, "neće dopustiti" da nastavi pregovore s Evropskom unijom.

Na pitanje da li će Hrvatska Srbiji dopustiti zatvaranje poglavlja 23 i 24, Kovač je odgovorio - Neće i ne sme.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sejtan

    31. jul 2016 | 14:12

    Trebalo bi malo ucutkat vulina mnogo lupa i prica svasta da nam se te glupe izjave ne obiju o glavu da ne bude kasno pa kako hocete

  • Sarmat/Banja Luka

    31. jul 2016 | 13:47

    Ooooooo boze,daj mi neku moc da nadletim hrvatsku,pa da ih zaprasim kao zlaticu....amin...

  • Cetnik

    31. jul 2016 | 16:09

    Jao bre hrvati ko vas uopste sluša u evropskoj uniji,niko vas bre ne ferma ni 1 posto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA