≫ 

OVA TRI MILIONERA IZ SENKE GURAJU HILARI DO POBEDE: Mnogo su bogatiji od Trampa, on ih MRZI! (VIDEO)

Postoje dva razloga zbog kojih se Klintonova oslanja na podršku superbogataša. Naime, trojica milijardera mogu uverljivije nego bilo ko drugi da pokažu da je Donald Tramp loš biznismen, a Trampa dovodi do ludila kada ga kritikuju oni koji su bogatiji od njega

  • 8

Hilari Klinton je tokom protekle nedelje vodila kampanju sa tri milijardera: Majkl Blumberg je prisustvovao Nacionalnoj konvenciji Demokratske partije u sredu, Mark Kuban je učestvovao u kampanji u subotu, a Voren Bafet u ponedeljak.

HILARI IMA UBEDLJIVU PREDNOST: Tramp u problemu, zaostaje 8 odsto!

Postoje dva razloga zbog kojih se Klintonova oslanja na podršku superbogataša. Naime, trojica milijardera mogu uverljivije nego bilo ko drugi da pokažu da je Donald Tramp loš biznismen, a Trampa dovodi do ludila kada ga kritikuju oni koji su bogatiji od njega.

Za razliku od Trampa, milijarderi Hilari Klinton obogatili su se sopstvenim radom. Kuban ima posebno opravdanih razloga da se podsmeva Trampu zato što je, kada je započinjao karijeru, morao da “zatraži od tate malu pozajmicu od milion dolara” i da ga naziva glupim i nesposobnim.

Blumberg, koji je četiri puta bogatiji od Trampa, oštro je kritikovao Trampa na konvenciji održanoj u sredu.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Većina nas koji smo nešto postigli u svom poslu zna da smo dobri onoliko koliko ispunjavamo obećanja. Ali to ne važi za Donald Trampa. Tramp iza sebe ima bankrotstva, koja su potkrepljena čvrstim dokazima, hiljade tužbi, gnevne akcionare, ugovorne partnere koji se osećaju prevarenim i razočarane klijente koji se osećaju opelješenim. Tramp tvrdi da želi da vidi naciju kao što je vodio kompaniju. Neka nam je bog u pomoći - istakao je Blumberg.

Taj govor je očigledno duboko pogodio Trampa, jer se sledećeg dana žalio na govor u znak podrške Klintonovoj, koji je održao “čovečuljak” koga želi da “odalami tako jako da mu se zavrti u glavi”.

Bafet, najbogatiji od njih trojice, u ponedeljak je oštro kritikovao Trampa, usredsredivši se na javnu prodaju akcija Trampovih hotela i kazina.

- U narednih deset godina kompanija svake godine beleži gubitke. Ali baš svake. On u tom period izvlači 44 milona u vidu kompenzacija. Da je 1995, kada je on ponudio akcije, majmun kupovao akcije na berzi, zaradio bi u proseku 150 odsto. Ali ljudi koji su verovali Trampu, koji su slušali njegovu pesmu sirena, izgubili su preko 90 centi po jednom dolaru, Vratilo im se manje od 10 centi - napominje Bafet.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne znam nijednog drugog biznismena koji se hvali bankrotstvima - dodao je Bafet, aludirajući na to što se Tramp svojevremeno hvalio da “fantastično” koristi bankrotstvo.

Klinotonova je, poput Trampovih protivnika na preliminarnim republikanskim izborima, pokušala da iskoristi Trampove poslovne neuspehe protiv njega, prikazujući ga kao prevaranta čiji je uspeh pre televizijski rijaliti nego poslovna stvarnost.

Pogledajte video:

Watch video!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    3. avgust 2016 | 12:43

    Ako ova Hilari pobedi svet srlja u propast.Za vreme Klintona smo doziveli najgore.Bilo bi idealno da Tramp pobedi jer on nije militaristicki i interventno nastrojen.Sa Rusima je dobar a i da mi Srbi docekamo barem nesto bolju buducnost.Mislim da bi u slucaju pobede Trampa nasa pozicija bila bolja.Glasajte braco u Americi za Trampa,pa sta bude.

  • vozi Miško

    3. avgust 2016 | 13:28

    E je ružna ova Hilari. Nije čudo da je Bil potražio utehu u Monici.

  • Putin R.S

    3. avgust 2016 | 21:21

    Sta znaci vladari NOVOG SVETSKOG PORETKA. Tramp se sam finansira i kaze ono sto misli, a Klintonovoj je obecano jos koja stotina miliona dolara ako pobedi na izborima uz kompenzaciju napada i bombardovanja neku novu zemlju u kojoj ima nafte i milijarde zlatnih poluga u sefovima. E to je razlika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA